Tehlike çanları çalmakta

Geçtiğimiz hafta içerisinde mahallemizde genç bir kardeşimiz yaklaşık on sekiz yaşlarında bonzai içmekten dolayı bu hayata gözlerini yumdu. Rabbim merhametiyle muamele eder inşallah.

          

Bonzai ve benzer uyuşturucu hapları gençlerimiz için çok büyük tehlike arz etmektedir. Resmi makamlardan yapılan açıklamalardan anladığımız kadarıyla uyuşturucu hap kullanma yaşı ortaokul çağlarına inmiş durumdadır. Öyle ki hem güzel şehrim Trabzon hem de şehrime benzer olan diğer vilayetlerde uyuşturucu tacirleri küçük yaşta da olsa hedef kitle olarak çocuklarımıza göz dikmiş durumdadırlar. Mutlaka devlet çapında önlemler alınması lazım gelmektedir. Aksi durumlarda daha çok Ayşelerimiz Ahmetlerimiz bu dünyamızdan kopacaktır.

             

Tabi gençlerimiz arasında ki bu uyuşturucuya beslenen muhabbet birazda  televizyon kanallarında ki aşırı lüks hayatı teşvik eden yapımlardan kaynaklandığını düşünmekteyim. Şöyle ki bu yapımlar herhangi gerçek hayatta bir karşılığı olmadığından evlatlarımız bu yapımlara özenmekte ve bu hayatı imkanı yok elde edemeyeceklerinden kendilerini uyuşturucuya vermektedirler. Bu yapımlarda ki içki ve diğer alkol sahneleri evlatlarımızın hem içkiye hem de bu içkiden daha etkili ve insanı havalarda uçurtan uyuşturucuya başlamalarına sebebiyet vermektedir.  Uyuşturucu bağımlıları bu illetten dönemediklerinden ve bir içtikleri öyle bir zaman geliyormuş ki artık içtikleri miktarlardan daha lezzet almamaktalarmış ondan sonra daha fazlasına meyletmekteler ve Allah muhafaza bir gün geliyor ki artık kullanılan miktar evlatlarımızı bu dünyadan koparıp almaktadır. Böyle yüzlerce gencimiz bu dünyadan göç edip gitmiş durumdadır.

          

Basından öğrendiğimize göre bu uyuşturucu müptelaları kardeşlerimiz genellikle arkadaş kurbanı olduklarını söylemekteler.  Demek ki aileler evlatlarının arkadaş gruplarına azami dikkat sarf etmeleri lazım gelmektedir. Evlatlarımızın bir anlık hatalı bir arkadaşlık sebebiyle bu ölümcül illete başlamalarına sebebiyet vermektedir. Bu illetlerden geri dönüş büyük oranlarda mümkün olmadığına göre aileler evlatlarını bu illetten muhafaza adına arkadaş gruplarına dikkat etmeleri önemlidir.   Anne babalar her şeyden önce evlatlarını fazla belli etmeden takip etmeleri lazım gelmektedir. Anne babalar evlatlarını kız erkek hem çok yakın olmadan hem de çok uzak olmadan yakın takibe almaları evlatlarının bu ölümcül illete karşı koruyucu bir kalkan olacaktır.

          

Konumun burasında devletimizin de bu ölümcül konuda çok daha kararlı hareket etmeli ve kesin kararlı davranmalıdır. Aksi durumlarda bu para için en değerli varlıklarımız olan evlatlarımıza bile göz diken bu azgınlar daha çok evlatlarımızın ölüp bu dünyadan gitmesine sebebiyet verecektir.  Bu konuda yasal düzenlemelerin en ağırları getirilmesi zannımca az da olsa bir çözüm getirecektir. Gelişmiş ülkelerin bazılarında esrar ve eroin gibi ölümcül içeceklerin üretim, satış ve teminine en ağır cezalar verilmektedir. Hatta bazı ülkeler ölüm cezaları bile vermektedirler. Öyle ya bu gözü dönmüş kişiler en değerli varlıklarımızı bu dünyadan koparmaktadırlar. Bu azmışlara öyle cezalar verilmeli ki caydırıcı bir yönü olmalıdır.

             

Geleceğimiz için daha bir milli olunması lazım gelmektedir…

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24