TAM ZAMANLİ MUAYENE VAKTİ GELDİ

Yaklaşık 1 Hazirandan beri hastahanelerde alo 182 nolu hattan randevu ile muayene olunmaktadır. Bu zaman diliminde her doktora günde yaklaşık yirmi civarında randevulu hasta düşmekteydi. Tabi doğal olarak bu durumda hastahanelerde bir rahatlama ortaya çıkmıştı.

Evet bu durum bazı kolaylıkları ortaya çıkardı ama bazı yönden de bazı olumsuzluklar ortaya koymuştur. Şöyle ki alo 182 hattan randevu genellikle on gün sonraya veriliyor. Çok nadir olarak birkaç gün içerisinde randevu oluşturulmaktadır. Sıkıntı şu; Bazı gerçekten ağrısı sızısı olan hastamız randevu hemen alamadıklarından o ağrıları sızılarıyla beraber yaşamaya mahkum edilmektedir. Durum o kadar sıkıntılı ki o hastalarımız acılarına dayanamadığından hastahaneye gelip bir çare aradıkları ve hastahane yetkililerince evlerine gönderildiklerine şahit olduk. Yani sizlerin anlayacağınız ağrılarıyla evlerine gönderilmekte hastalarımız.

Sağlık Bakanlığımızın aldığı bu karar doğru olabilir. Fakat halkımız genel olarak değerlendirildiğinde bu durumda o eski hem randevu hem de sıralı olarak muayeneye dönülmesi kaçınılmazdır. Çünkü bu durumda ne oluyor özel hastahanelerde başvurular artmakta. Özel hastahanelerde de muayene parası nerden bakarsanız en az giriş sadece düşünüldüğünde yüz elli iki yüz lira olduğu göz önünde bulundurulursa bu durumda da herkesin özel hastaneye gidemeyeceği ortaya çıkıyor. E öyle ise ne olacak?! Bu hastalarımız hem devlet hastahanelerde muayene olamıyorlar hem de parasızlıktan özele gidemiyorlar bu durumda ne yapacaklar?! Zannımca biraz halkımızı düşünmemiz kaçınılmazdır.

Sıralı sistem de hastalarımız daha bir sorun giderici olarak düşünüyorum. Çünkü ağrı sızı bir anlık ortaya çıkıyor. Ağrı sızı ortaya çıktığında hemen doktora gidip sorunun teşhis ve tedavisi yapılması lazım gelmektedir. Randevu bu durumda pek işe yaradığı söylenemez. Çünkü bir yerimizin ağrıması insanın aklını başından almaktadır. Her türlü ağrı insan beynini oymaktadır. Evet doğum ağrısı derler ama inanın bana her türlü ağrı aynı sıkıntıyı insanda ortaya çıkarmaktadır. Bundan dolayı vakit geçirmeden o eski sıra alarakta tedavi yolu uygulamaya alınmalıdır. Bu korona devlet hastanelerinde varsa eminim ki özel hastahanelerde de vardır. Böyle her insanımızı özele gönderirsek eminim oralarda da Allah muhafaza koronanın ortaya çıkması kaçınılmazdır diye düşünmekteyim.

Sağlık Bakanlığımız bu korona dönemini çok güzel yönettiler. Bu süreçte en az zayiatla atlatmış bulunmaktayız. Bakanlığımızın aldığı bu randevulu sistem ilk dönemlerde gerekliydi derim. Bakanlığımız artık sıralı olarakta gün içerisinde muayene sistemine dönmeli ve insanlarımızın sıkıntılarına ilaç olmalıdır. Bir örnek vereyim ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır. Gut’umdan dolayı hastaneye randevulu gittiğimde ayağı şişmiş bir hastamız randevusu yok diye eve gönderildiğinde adamcağız güvenliğe giderek yardım ister güvenlikte ki arkadaş sağ olsun bu ağrısı sızısı olan kardeşimizi doktora git o kabul ederse muayene olursun dediğinde bu insanımız sıkıla sıkıla doktora gider ve ağrısı olduğunu eğer kabul ederse muayene olmak istediğini söyler. Doktorumuz kendisinden Allah razı olsun kendisini muayene edeceğini ve sıra alıp gelmesini ister. Bu kardeşimiz sırasını alıp muayene olur ilacını alıp evine gider hanımıyla. Allah doktorlarımızdan razı olsun.

Hem randevu hem de sıralı muayene geri gelmeli…

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24