ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI

Ülke olarak zor günler yaşamaktayız. Bütün emperyal ülkeler  bizlerin üzerine yürümekte. Bu zor günler inşallah yarınlarda huzur ve mutluluk getirecektir. Çünkü her karanlık gecenin mutlak surette bir aydınlık sabahı var olması Rabbimizin biz kullarına bir rahmetidir. Kur’an ve Sünnet bir ve beraber olmamızı telkin etmektedir. Bakınız Rabbimiz Kur’anın da ne buyurmaktadır; “  Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin ve Allah'tan korkup-sakının; umulur ki esirgenirsiniz. (Hucurat Suresi, 10)

Peygamberimizde hadislerinde onlarcasında bizlere bir ve beraber olmamamız istemektedir. Bunlardan ikisinde  bakınız ne buyurmaktadır ; ““Birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerine şefkat hususunda mü’minler âdeta tek bir beden gibidirler. Ondan bir uzuv şikayet ederse, uykusuzluk ve ateşle vücudun diğer uzuvları da ona iştirak ederler.”,“Mü’minin mü’mine bağlılığı, parçaları birbirine bağlayan bir tek bina gibidir.

 

Peygamberimiz Asrı Saadet toplumunda öyle bir kardeşlik kurdu ki daha sonra ki dönemlerde ancak dedelerimiz ninelerimiz Osmanlılar zamanında böyle bir kardeşlik görüldü. Peygamberimiz Ensar ile Muhacir arasında kurduğu kardeşlik köprüsü dünya var oldukça hayırla yad edilecektir.

 

Ülkemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’IN Başkanlığında yaklaşık on üç yıldan beri çok güzel gelişmeler kaydetti. Daha bir kalem yapmazken bugünlerde kendi uçağımız kendi uydumuz ve kendi fabrikamızı yapar duruma geldik.   Bundan dolayı da emperyallar bizlerden huzursuz olmaya başladı.

 

Bu emperyallar şimdilerde ise bizleri darbeyle yenemediklerinden şimdilerde  de ekonomik olarak yıpratmak  isterler. Gerek Avrupa ve gerekse Amerika bizlerin ekonomik olarak zayıflatıp hükümetin düşmesine çalışmaktadırlar. Ondan olacak yabancı bankalar bırakın öyle diğer günlerde bayramlarda bile kredi verelim diye boy boy reklamlar verirken bugünlere gelindiğinde kredi ancak  devlet bankaları tarafından verildiğine şahit olmaktayız. Güya niyetleri paralarını çekerek bizleri ekonomik olarak çökertmek.

                    

Ekonomik olarak çökertmenin içersinde şu anda dövizde de bir numara peşinde koştuklarına şahit olmaktayız. Bakınız dolar ve Euro tarihin en üst seviyesine çıkmış durumdadır. Bu  karanlık eller bizlerin paramızı telemizi yabancı paraların karşısında zayıf düşürerek baskı yapmaya çalışmaktadırlar. 

                   

Fakat bu Avrupa ve Amerika’nın unuttuğu çok önemli bir yön var. Avrupa ve Amerika  önce kendi sorunlarını çözsünler. Avrupa ve Amerika korku medeniyetidir. Adamlar bir gün gelirde bu saf  Müslümanlar uyanırsa bizler daha nasıl bunları sömürüp de kendi halklarımızın hayatlarını eskisi gibi bolluk içerisinde yaşatırız deyip  derin derin düşünmektedirler.   Bu adamlar bizlerle uğraşacakları yerde kendi ileride düşecekleri sorunları halletmeye çalışsınlar. Yoksa Allah bilir ya belki de yakın bir gelecekte bizleri içerisine çekerek zayıflatmak isterlerken kendileri o çukurda boğulacaklardır.

                   

Bakınız Peygamberimiz  konuyla ilgili başka  hadislerinde ne buyurmaktadır; “ İman etmedikçe cennet giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de hakiki olarak iman etmiş olmazsınız.” ,“ Sevdiğin kardeşine kendisini sevdiğini söyle.”  

                   

Zaman birlik zamanı. Farklılıklarımız zenginlik diyerek birbirimize kucak açacağız. Sarılacağız.  Kardeş olduğumuzu asla unutmayacağız…

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24