PİYASAYA MÜDAHİL OLUNABİLİR

İslam Hukukunda ekonomi serbest piyasa ekonomisi üzerinedir. İnsanlar ticaretlerini makul bir kar koymak suretiyle yapabilirler. Gebeni fahiş denilen aşırı bir kar satışla olmadıkça devlet müdahil olmaz. Ne zaman ki satıcılar mallarını gebeni fahiş bir para ile yani aşırı bir karla satmaya başlarlarsa devlet bu durumda piyasaya narh yani kar kısıtlamasına gidebilir.

Hamdolsun Allah’a ki ülkem geneli reisimiz Recep Tayyip ERDOĞAN iş başına geldikten sonra tüm emperyalistler ayağa kalkarak ülkemi dize getirmeye çalışmaktalar. Pek çok enstrüman kullanarak bizleri tekrar söz dinleyen bir ülke yapmanın peşindeler. Bu enstrümanlardan biri de dolar yuro üzerinde manipüle etmektir. Şu anda dolar yuro altı yedi lira seviyesindedir.

Dolar bire altı artış bulduktan sonra ithal malları dolar üzerinden alınıp satıldığından mallarda aşırı bir artış oldu. Bire üç zam geldi ithal mallarında .

Burada anlamadığım ve bir türlü mana veremediğim dolarla işi olmayan kardeşlerimizin mallarına zam yapmaları. İncir yirmi lira salça üç liradan sekiz lira yağ on liradan yirmi liraya vb. gibi pek çok malda akıl tutulması zam yapılması bu işin içerisinde pek çok kötü niyetlilerin olduğunu göstermektedir.

Bu kardeşlerimize ülkem zor günlerden geçmektedir böyle yapmanız ülkenin milli çıkarlarına zarar vermektedir diye söylediğimizde bu kardeşlerimiz İslam hukukunda serbest piyasa ekonomisi var bizler istediğimiz fiyata satarız diyerek cevap vermekteler.

Devletimiz bu zor durumda halkımızın yanında durmalıdır. Halkımızın alım gücü zayıf olduğundan onlar tarafından tavrımızı koymamız daha bir milli gibi durmaktadır.

Konum buraya gelmişken şunu özellikle belirtmek isterim ki ben devletimin yanındayım. Allah devletimizin yar ve yardımcısı olsun. Cenabı hak reisimize izzet ve şeref versin. Fakat konum buraya geldiğinde piyasaya müdahil olması daha akılcı durmaktadır. Bu art niyetli kişilerle yasal çerçevede mücadele etmesi lazım gelmektedir. Bu stokçularla şahıs olarak mücadele etmek zor görünmektedir. Bir dönem Rahmetli Ecevit stokçularla mücadele etmiştide bir adım alamamıştı. Burada devletimiz şahıslarla mücadele edeceğine hangi malda bir stok varsa hangi malda bir gebeni fahiş denilen bir aşırı karla mal satıldığında bu durumda piyasaya bol mal vermelidir. Hangi malda aşırı bir karla mal satılıyorsa o malı piyasaya daha ucuza sunarsa inancım odur ki art niyetliler aşırı karla sattıkları malın fiyatlarını geri alarak daha makul bir karla satmaya başlayacaklardır. Burada şahıslarla mücadele biraz zor görünmekte.

Bu konuda Merkez Bankasının faiz artırımını da olumlu bulmuyorum. Bu durumda faiz de alıp başını gidecek ve yine faiz lobisini memnun edeceğiz demektir.

Ülkem geneli akıl almayan yatırımlara devam edelim. Kendi uçağımızı kendi silahımızı kendi fabrikamızı yapalım. Bu durumda her türlü emperyalist müdahalelere millet olarak set olalım. Ama ne olur bu garip milleti üç beş namussuza yem etmeyelim…

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24