Zehra Hatun Kursu’ndan örgün eğitim ve hafızlık projesi

Of Merkez Zehra Hatun Erkek Kur’an Kursu tarafından hazırlanan proje ile öğrenciler hem örgün eğitimlerine devam edecek hem de hafızlıklarını yapabilecekler.

Zehra Hatun Kursu’ndan örgün eğitim ve hafızlık projesi

Of'ta hafız yetiştirme eğitimi konusunda önemli hizmet veren Zehra Hatun Erkek Kuran Kursu yeni bir projeye imza atıyor. Hem hafızlık eğitimi hem de akademik eğitimde başarıyı hedefleyen kurs yönetimi yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

 

"Okulla Beraber Hafızlık" projesi kursta kaliteyi artırma, öğrencilerin kurstaki performanslarını olumlu yönden okula da yansıtma amaçlanıyor. Projenin sağlam bir şekilde yürütülebilmesi için projeyle yakın ilişki içinde bulunan kurumlarla bir istişare toplantısı yapıldı.

 

İstişare toplantısına; Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of Müftüsü Recep Onat, Of Müftülüğü Şube Müdürü Fazlı Balkancı, İlçe Vaizi Hüseyin Güven, Of İmam Hatip Lisesi Müdürü Sedat Gül, Of İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Şevket Bulutoğlu, Şehit Ali Bulut İlkokulu Müdürü Yaşar Osmanoğlu, Serince İlkokul/İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ali Cerrah, Kıyıcık İlkokul/Ortaokulu Müdürü Abdullah Emer, Kurs Müdürü Recep Koç, kurs hocaları Arif Öztürk ve Yusuf Haşıl katıldı.

 

Proje Koordinatörü Arif Öztürk proje hakkında toplantıda bilgilendirmelerde bulundu. Öztürk açıklamasında; ”Kursumuzun eğitim başarısını artırmak için her geçen gün yeni arayışlar içindeyiz. Bu anlamda edindiğimiz tecrübelerle sonucunda kursumuzda hafızlık eğitimi ne kadar erken yaşta başlatılırsa o kadar başarı olunduğunu gördük. O nedenle kursumuza ara sınıflardan yeni öğrenci almayıp 5. Sınıftan itibaren öğrenci almaya başladık. Aldığımız öğrenciler de Oflu öğrencilerden oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Bu sene aldığımız öğrencilerin hemen hemen tamamı Oflu öğrencilerden oluşuyor. Bu anlayışla devam ederek kursumuzun eğitimini tamamen yerli öğrencilerden oluşturmayı hedefliyoruz. Amacımız sadece kursta hafızlık başarısı olmayıp okul başarısını da en az kurs başarısı kadar önemsiyoruz. Okul başarılarında geri düşmemek için Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu’na fikrimizi açtığımızda sağ olsun bize yol gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kurs hizmetleri kapsamında öğrencilerimize okullarında yetiştirme kursları açıldı. Hafta sonu kurslarının yanında okuldan dönen öğrencilere her gün ilk önce okul derslerini yapma fırsatı veriyoruz. Okuldaki başarı ile kurstaki başarılarını sürekli takip ediyoruz. Bu izleme sonucunda İki kulvarda başarı sağlayacak öğrencilerle projemizi yürütmeyi planlıyoruz. Hafızlık ve okul başarılarını birlikte yürütemeyen öğrencilerimize kursumuzdan yeni yönlendirmeler yapıyoruz. Ara sınıf öğrencileri de hafızlıkları tamamlanana kadar eğitimlerine devam edecekler.” dedi.

 

Toplantıda konuşan Of Müftüsü Recep Onat ise; " İnsanı önceleyen, insanı sadece maddi hayatıyla düşünmeyen bir anlayışa sahip olmamız gerekir. Toplumumuzun maddi hayatı kadar  manevi hayatını da unutmamalıyız. Zehra Hatun Erkek Kuran Kursu’muzda başlattığımız model inşallah diğer kurslarımızda uygulanıp iki dünyasını da mamur etmiş insanlar yetiştirmiş oluruz. Böyle bir istişare toplantısına icap ettiğiniz için kurumum adına sizlere teşekkür ediyorum. Kurs hocalarımızı bu örnek çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı kutluyorum.” Diyerek düşüncelerini ifade etti.

 

Müftü Onat’ın konuşmasından sonra Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da bir selamlama konuşması yaptı.  Kabahasanoğlu;” Ülkemizin ve Of’umuzun eğitim- öğretimine katkı verecek her türlü güzel projeleri destekliyoruz. Diğer eğitim kurumları gibi Kuran Kurslarımızın eğitim-öğretim faaliyetlerini de önemsiyoruz.  Kurslarımızdaki öğrencilerin eğitim kalitesini artırdığımızda hem şehrimizin eğitiminin başarısını artırmış olacağız hem de geçmişten gelen “Âlimler Şehri Of” fikrini güçlendirmiş olacağız. Böylece hem akademik başarı hem de hafızlık da başarı sağlanarak vatanına milletine hayırlı hizmet edecek evlatlar yetiştirilmiş olunacaktır. Sizleri bu güzel proje için tebrik ediyorum. Eğitim-öğretim adına elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimiz konusunda sizlere söz veriyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Katılımcılara kurs idaresi tarafından çay ve pasta ikram edildi. Çay ikramıyla istişare toplantısında çeşitli fikirler paylaşıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24