Yaz Okulundan bin 469 öğrenci faydalanıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Yaz Okulu’nda eğitim ve öğretim yoğun katılımla devam ediyor.

Yaz Okulundan bin 469 öğrenci faydalanıyor

Büyükşehir Belediyesine ait 5 ayrı merkezde düzenlenen yaz okulundan bin 469 öğrenci yararlanıyor.  8-14 yaş grubu öğrencilerin faydalandığı, Ortahisar İlçe Müftülüğü ve Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün destek verdiği yaz okulunda eğitim, Eylül ayının ikinci haftasında sona erecek.

 

Yaz Okulunda 14 farklı branşta 38 ayrı kurs açılırken; 12 Haziran’da başlayan kurslarda 22 öğretmen görev alıyor. Yaz Okulunda, akademik branşlarda Kur’an-ı Kerim ve değerler eğitimi, İngilizce, drama, resim, satranç, bağlama, keman, gitar, ahşap boyama, plastik çamur ve alçı şekillendirme, karate, Teakwondo ve hızlı okuma teknikleri dersleri veriliyor. Öte yandan yaz okuluna katılan öğrencilerin tümüne çeşitli eğitim materyalleri Büyükşehir Belediyesi tarafından temin ediliyor.

 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çocukların eğitimine her zaman özel önem verdiklerini kaydetti. Gümrükçüoğlu, “İlk olarak geçen yıl başlattığımız ve çok olumlu sonuçlar aldığımız yaz okulu uygulamasına bu yılda devam ediyoruz. Katılım sağlayan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize üstün başarılar diliyorum” dedi.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24