Vergi borçlarını yapılandırmak için geç kalmayın

31 Mart 2017 tarihine kadar olan vergi, sgk ve diğer borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanundan yararlanmak isteyen mükelleflerin 30 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili dairelere başvuru yapmaları gerekiyor.

Vergi borçlarını yapılandırmak için geç kalmayın

7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda ve bir kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun, 27 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdi.

 

Bu kanun ile de vatandaşların kamuya olan borç yükü azalacak ve borçlar taksitler halinde ödenebilecek.

 

Yeni yapılandırma kanunu kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getiriyor

-Vergi dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların gecikme zamları, faizleri Yİ-ÜFE üçte iki oranında azaltılıyor. Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor.

-Kanundan yararlanan vatandaşlar yıllık %16.80 oranında gecikme zammı ödemek yerine yıllık %3-4 gibi düşük oranda vergi ödeyecekler.

-Borcun peşin ödenmesi halinde ayrıca indirim uygulanacak. Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın yarısından vazgeçilecek.

-Borçların 36 aya varan sürelerde ödenmesi mümkün olacak. Taksitlere bugün için uygulanan faizin çok altında bir oranda katsayı uygulanacaktır.

-Yapılandırma devam ettiği sürece, borcu yoktur belgesi alınabilecek ve araçların fenni muayeneleri yaptırılabilecektir.

 

31 Mart 2017 tarihinden öncesine ilişkin gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu kanuna göre ödenebilecekler.

 

YURT-KUR üzerinden öğrenim kredisi alan öğrencilerin kuruma olan öğrenim ve katkı kredisi borçları ile ecri misil borçları da bu kanuna göre yapılandırılarak ödenebilecek.

 

Son başvuru tarihi 30 Haziran

Bu kanundan yararlanmak isteyen vatandaşların 30 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvuru yapmaları gerekiyor.

 

Bu sürenin uzaması söz konusu değildir. Başvurular bizzat bağlı olunan vergi dairelerine gidilerek yapılacaktır.

 

Peşin veya ilk taksit ödemelerinin 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılması gereklidir.

 

Yapılandırma uygulanan borcun ilk iki taksitinin zamanında ödenmesi gerekiyor.  İlk 2 taksiti ödemeyen mükellefler kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmayacaktır.

 

Kanun ile ilgili her türlü soruya Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresinde yer alan dokümanlardan veya 4440189 VİMER aracılığıyla cevap alabilirsiniz.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24