Vali Öz Of’ta ZEM sınıfı açılışı yaptı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Of Kaymakamlığı tarafından Hayırseverlerin destekleriyle oluşturulan ZEM sınıflarının açılışına katılarak öğrencilerle sohbet etti.

Vali Öz Of’ta ZEM sınıfı açılışı yaptı

Of Kaymakamlığı tarafından geliştirilen “Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli” projesi ile hayırseverlerin desteği alınarak Of’taki 14 ilkokulda “Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli Sınıfları” oluşturuluyor.


Proje kapsamında Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu ile Fındıkoba İhsan Karadeniz İlkokulunda oluşturulan sınıflar, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün de katıldığı törenle hizmete açıldı.


Proje ile öncelikle öğrencilerin zihninin geliştirilmesi amaçladıklarını belirten Of Kaymakamı Eren Arslan; “Proje kapsamında ilk olarak 14 okulumuzda bu sınıfları oluşturmayı planlıyoruz. Hayırseverlerimizin desteği ile iki sınıfı oluşturduk. Diğer sınıflarında oluşturulması için hayır severlerimiz ile görüşmelerimiz sürüyor” ifadelerini kullandı.

 

Zenginleştirilmiş Eğitim Sınıflarında Avrupa standartlarında eğitim modellerinin uygulandığına dikkat çeken Arslan; “Amacımız öğrencilerimizde bilgiyi değil, bilgiyi alan zihnin gelişimini sağlamaktır. Çocuklarımızın gelişen dünyanın şartlarına teknolojiye uyumlu, eğitimde farklı metotları kullanabilen, düşünce yeteneklerini problemlerin çözümünde farklı açılardan geliştirebilen, sağlıklı birey olarak kararlar alabilen nesiller yetişmesi anlamında bu projeyi yaptık. Aldığımız ilk sonuçlar çok olumlu. İnşallah diğer illerde ve ilçelerde ki okullarımızda da zamanla bu imkanlar sağlanır” diye konuştu.

 

Törende kısa bir selamlama konuşması yapan Of Belediye Başkanı Murat Saral, “Zenginleştirilmiş eğitim sınıfları ile öğrencilerimizi mutlu ettik. İnşallah yeni bir proje daha hazırlayarak Zenginleştirilmiş Öğretmenlerimiz projesi ile de öğretmenlerimizi mutlu ederiz” ifadelerini kullandı.

 

Fındıkoba İhsan Karadeniz İlköğretim Okulu’ndaki Zenginleştirilmiş Eğitim Sınıfı'nı oluşturan hayır sever iş adamı Ahmet Can Çevik yaptığı açıklamada; “Bizim çocukluğumuzda çamur içerisinde, yerlerde oynadığımız oyunlar şimdi tertemiz ortamlarda çocuklara büyük bir gelişim sağlıyor. Öğretiyi hızlandırıyor. Çocukların el becerilerini hızlandırıyor. Böyle bir çalışmada katkımız olduğu için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

 

Of’un güçlü bir eğitim altyapısının olduğunu belirten Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Of’umuz yetiştirdiği bürokratıyla eğitimdeki başarısını ortaya koyuyor. Of, bir çok alanda olduğu gibi eğitimde de başarılı bir ilçemiz. Bugün burada hayırseverlerimizin destekleriyle oluşturulan zenginleştirilmiş eğitim modeli sınıflarımızın açılışını yapmak üzere bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu sınıfların hazırlanmasında emeği geçen hayırseverlerimize ve eğitim camiamıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu’ndaki sınıfın açılışını yapan Vali Öz ve beraberindekiler, öğrencilerle oyun oynayıp sohbet ettiler. Okuldaki diğer sınıfları da ziyaret eden Vali Öz, Anasınıfındaki miniklere çeşitli oyuncaklar hediye etti.

 

Okul programının ardından Arca HES’i ziyaret eden Vali Öz, şirket yetkililerinden çalışmaları hakkında bilgiler aldı. 

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Serdar
Serdar - 10 yıl Önce

Benim başbakanım Rte benim başkanım M.S

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24