Uyarılar işe yaramadı; Bölümlü’de yangın

Of Orman İşletme Şefliği tarafından yapılan yangın uyarıları işe yaramadı. Bölümlüde başlayan yangında bitki örtüsü yandı.

Uyarılar işe yaramadı; Bölümlü’de yangın

Hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle vatandaşların bahçelerinde yaptığı temizlik sonucunda topladıkları anızları yakmaları yangınlara sebep oluyor.

Kış mevsiminde olmamıza rağmen bölgemizde hava sıcaklıkları baharı andıran bir seviyede seyrediyor. Özellikle pandeminin de etkisiyle mahallelerinde ikamete devam eden vatandaşlar, boş zamanlarını arazilerinde temizlik ve düzenlemeler yaparak değerlendiriyor.

Ancak arazilerinden topladıkları atık ve anız malzemelerini yakmak isteyen vatandaşlar, yangınlara sebebiyet veriyor.

Of Orman İşletme Şefliği tarafından günlerdir yapılan ateş yakılmaması ve tedbirli olunması yönündeki uyarılar ve ikazlar işe yaramadı.

Bölümlü Mahallesi Emirgan Mevkii’nde Cuma günü akşam saatlerinde başlayan yangın hala söndürülemedi. İtfaiye araçlarının ulaşımda güçlük yaşaması nedeniyle bölgeye Orman İl müdürlüğüne ait yangın söndürme araçları yönlendirildi.

Gün boyu devam eden söndürme çalışmaları başarılı olamadı. Hava sıcaklığı ve rüzgarın da etkisiyle bir çok alana yayılan yangın gün boyu devam etti.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2021, 17:20

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24