Uluağaç’ta 2 yıldır tehlike devam ediyor

Uluağaç Mahallesini ziyaret eden Saadet Partisi Of İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Saral, yetkililere seslenerek; “Mahallelerin sorunlarını sadece sıkıntı olduğu zaman değil, en azından yılda birkaç kez dinleyin” dedi.

Uluağaç’ta 2 yıldır tehlike devam ediyor

İki yıl önce yağan şiddetli yağmurlarda Of’un birçok mahallesinde heyelan olduğu gibi Uluağaç Mahallesinde de olmuştu. Heyelan sonrası yerlerde tespitlerde bulunan AFAD ve Belediye yetkilileri tespitleri yapmış ve duvar yapılacağına karar vermişti. Fakat iki yıldır gelen giden olmamasına mahalle sakinlerinden tepki geldi.

Yaptıkları Mahalle ziyaretlerinde vatandaşların şikayetlerini dinleyen Saadet Partisi Of İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Saral, yetkililere seslenerek; “Mahallelerin sorunlarını sadece sıkıntı olduğu zaman değil, en azından yılda birkaç kez dinleyin” dedi.

PANSUMAN DEĞİL KALICI DÜZELTME YAPIN

Uluağaç mahallesindeki önemli birkaç sorunun yıllarca dillendirildiği halde bir türlü yapılamadığını, sözlerine ekleyen İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Saral, “Yaptığımız mahalle ziyaretlerinde vatandaşların dertlerini dinleyerek çare bulmak için elimizden geleni yapıyoruz. Son olarak Uluağaç Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek mahalle sorunlarını dinledik. Yollarının Of’un yaz-kış en kalabalık mahallelerinden olmasına rağmen adeta çukur tarlasına döndüğünü ve yamalama yöntemi ile kısa süreli düzeltmelerin hiçbir işe yaramadığını bize ilettiler. Özellikle Karaca yolunu kullandıklarını söyleyen mahalle sakinleri, bu yolda oluşan çukurların trafik kazasına sebebiyet verecek kadar tehlikeli olduğunu söylediler. Bizde yolu incelediğimizde gerçekten çukur tarlasını andıran bir durumla karşı karşıya kaldık. “ diyerek, bu yolların pansuman tedbir ile değil kalıcı şekilde düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

2 YILDIR YAPILACAK AMA!

Mahalle merkezine yakın yerdeki toprak kayması hakkında da açıklama yapan Mustafa Saral, “İki yıl önce birçok mahallemizde meydana gelen sel ve toprak kaymalarının birçokları çözüme kavuşturuldu. Fakat Uluağaç Mahallemizdeki toprak kayma sorunu bir evin yıkılma tehlikesinin olmasına rağmen iki yıldır çözülmedi. AFAD ve Belediye ekipleri gelip kontrol etmesi ve tehlikeli olduğunu söylemelerine rağmen neden bu kadar bekletildi? İnsan sağlığı bu kadar mı değersiz? İlla birilerine bir şey mi olması lazım ki sorunu çözesiniz? Çok sıklıkla yağmur alan bir bölgede bu tür tehlikenin iki yıl bekletilmesi hangi akla ve vicdana uygun?” sorularına sordu.

HER İKİ AÇIDAN DA VATANDAŞLARIMIZA EZİYET ÇEKTİRİYORSUNUZ

Karaca yolundaki iki yıldır tehlikeli şekilde yıkık şekilde duran yol hakkında da açıklama yapan Saral, “Asfalt olan ve birçok mahallenin ortak kullandığı bir yolda iki yıl önce yaşanan çöküntü araçlar için büyük bir tehlike oluştururken bu sorun hangi hizmet anlayışı ile geciktiriliyor? İnsanların sağlığını düşünmediğiniz gibi devletin bütçesini de maalesef düşünemiyorsunuz. Devletimizin ekonomi açısından büyük bir sıkıntıda olduğu bu dönemde bu ve benzeri sorunların ne kadar geç yapılırsa ve ne kadar pansuman şeklinde çözümü yapılmaya çalışılırsa, ilerde daha büyük masraflarla devletin hazinesinden çıkacağını hesap edemiyor musunuz? Ki bu hazinenin de vatandaşlarımızın vergilerinden oluştuğunu düşündüğümüzde her iki açıdan da vatandaşlarımıza hizmet yerine eziyet çektiriyorsunuz.” diyerek sorunların en kısa sürede çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2022, 17:31

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24