Solaklı Vadisi Rekreasyon projesi Türkiye’ye örnek olacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mahir Küçük, Of Solaklı Vadisi’nde yapımı devam eden Solaklı Vadisi Rekreasyon Projesi’nin Türkiye’ye örnek olacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman ve DSİ Genel Müdürlükleri tarafından ortaklaşa yapılan Solaklı Vadisi Rekreasyon Projesinin Gölet 1 alanı için bilgilendirme toplantısı yapıldı.
 
Toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mahir Küçük, Orman Genel Müdür Yardımcısı Recep Kaşan, DSİ Trabzon Bölge Müdürü Adil Erdoğan Yaşaroğlu, Karayolları Trabzon Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, Giresun Orman Bölge Müdürü Ali Kaya, Meteoroloji Bölge Müdürü Adem Taşçı, Trabzon Orman Bölge Müdürü Celal Pir, KTÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Zeki Başkent, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Var, Of Kaymakamı Tuncay Sonel ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri katıldı.
 
Toplantıda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mahir Küçük, Of Solaklı Vadisi’nde yapımı devam eden Solaklı Vadisi Rekreasyon Alanı Gölet 1 Projesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, örnek projenin Solaklı Vadisi’nde 8-9 noktaya uygulanacağını ve bu projenin Tüm Türkiye’ye örnek olacağını söyledi.
 
Türkiye’nin hızlı bir kalkınma sürecine girdiğini belirten Küçük; “İster istemez bu çalışmalar çerçevesinde doğaya yönelik tahribatlar oluyor. Bu tahribatları en aza indirmek için çalışıyoruz. HES projeleri olsun, karayolları projeleri olsun, bu projelerle birlikte rehabilitasyon projelerini de istiyoruz. Doğaya en az zararı vererek doğal kaynaklarımız kullanmak amacındayız. Bu çerçevede ilk uygulamamız Solaklı Havzasında oluyor. Solaklı Havzasında da ilk örneğimiz Gölet 1 dediğimiz bu alan oldu. Burada halkımıza yönelik, dinlenme, rekreasyon, alanın ıslahı, restorasyonu ve rehabilitasyonu ile ilgili örnek projemizi uyguluyoruz. Bu proje ile ilgili olarak Sayın Bakanımızın 5 Mayıs 10.59 itibari ile burada çay içeceğiz demişti. Bugün başka bir ilde programı olması nedeniyle Bakanımız aramızda olamadı. Bizleri bu bilgilendirme toplantısı için görevlendirdi. İnşallah bu bilgilendirmeyi yapıp Bakanımızın verdiği çay sözünü yerine getireceğiz. Bunun için memnuniyet duyuyoruz. Solaklı Vadisi üzerinde 8-9 noktaya daha bu tarz projeler uygulayacağız. Bunları tabi Rize’ye, Giresun’a ve Ordu’ya doğru yaymayı hedefliyoruz” diye konuştu. 
 
Toplantıda ayrıca, DSİ Trabzon Bölge Müdürü Adil Erdoğan Yaşaroğlu, Trabzon Orman Bölge Müdürü Celal Pir, Karayolları Trabzon Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, KTÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Zeki Başkent ve Proje hazırlayıcısı Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Var birer konuşma yaparak sorumluluk alanları ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.
 
Of Kaymakamı Tuncay Sonel ise yaptığı konuşmada Of’a böyle güzel bir hizmeti kazandırdıkları için bölgeye büyük önem veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a ve çalışmalarda emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24