Şehidin ailesine bağışladığı dairenin tapusunu teslim etti

Şehit Özel Harekat Polis Memuru Necmi Çakır’ın ailesine daire bağışlayan İşadamı Muzaffer Hacımurtezaoğlu, inşaatı tamamlanan dairenin tapusunu Of Kaymakamı Eyüp Fırat ile birlikte şehidin ailesine teslim etti.

Şehidin ailesine bağışladığı dairenin tapusunu teslim etti

5 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde şehit düşen Özel Harekat Polis Memuru Necmi Çakır’ın ailesine ev bağışlayan Oflu İşadamı Muzaffer Hacımurtezaoğlu, inşaatı tamamlanan dairenin tapusunu Of Kaymakamı Eyüp Fırat ile birlikte Şehidin anne ve babasına takdim etti.

 

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren ve aynı zamanda Dumlusu Mahallesi Muhtarı olan hayırsever İşadamı Muzaffer Hacımurtezaoğlu, kendisi gibi muhtar olan şehidin babası Fahri Çakır’ın vakarlı duruşundan,  Şehit Cenazesine gösterilen yoğun ilgiden ve Şehit Polis Necmi Çakır’ın şehit oluşu ile ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlardan duygulanarak Şehidin ailesine bir daire hediye etmek istedi.

 

Konuyu dönemin Of Kaymakamı Eren Arslan’a ileten Hacımurtezaoğlu, Kaymakam Arslan’ın da aracılık etmesi ile şehidin Babası Fahri Çakır’a dairenin sembolik tapusunu telim etmişti.

 

İnşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından dairenin tapu işlemlerini de halleden Hacımurtezaoğlu, Of Kaymakamı Eyüp Fırat ile birlikte şehidin ailesini evinde ziyaret etti.

Hazırlanan tapu Hacımurtezaoğlu ve Kaymakam Fırat tarafından şehidin babası Fahri Çakır ile annesi Nuriye Çakır’a teslim edildi.

 

Oğlunun şehadetinin üzerinden 15 ayı aşkın bir süre geçtiğini belirten baba Fahri Çakır; “Oğlum aynı gün hem gazi oldu hem de şehit. Bu vatan için iki büyük mertebeyi aynı gün yaşadı. Sabah operasyonda yaralandı. Arkadaşları tarafından hastaneye götürülerek tedavi edildi. Tedavisinin ardından taburcu oldu. Arkadaşları onu istirahat etmesi için birliğe götürürken o bunu kabul etmedi. Arkadaşlarım çatışırken ben istirahat edemem dedi. Yeniden operasyon alanına döndü ve orada şehit oldu. Sağolsun Muzaffer kardeşim de onun bu vatanseverliği karşısında şehidimin çocuklarına bir daire hediye etmek istedi. Allah kendisinden razı olsun. Allah ona bol kazançlar versin. Onun bu davranışı bizleri çok fazla memnun etmiştir. Herkese örnek olacak bir davranış sergiledi. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Yaklaşık altı yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini belirten Muzaffer Hacımurtezaoğlu; “Şehit haberini alınca çok üzüldüm. Yazıhanede otururken birden aklıma geldi. Bizim burada terör korkumuz yok. Bizleri askerlerimiz, polislerimiz, jandarmalarımız koruyor. Şehidimizin kardeşine bir daire vermiştim. Onun yan tarafındaki daireyi çok isteyen olduğu halde satmamıştım. Niye vermediğimi de bilmiyorum. Allah’ın takdiri. Şehidimizin eşine ve yavrularına hayırlı olsun. Allah kimseye bu acıları yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

 

İşadamı Hacımurtezaoğlu’nun davranışı karşısında son derece duygulandığını ifade eden Kaymakam Fırat; “Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Annesine, babasına ve muhterem eşlerine taziyelerimi iletiyorum. Muzaffer bey aynı zamanda muhtarımız. Kendi meslektaşına, Şehidimizin muhterem eşine ve çocuklarına güzel bir armağanda bulundu. Çok duygulandım. Çok teşekkür ediyorum. Bütün memlekete örnek olmasını diliyorum. Bu hayırlı olaya şahitlik ettiğim için de çok mutluyum” dedi.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 7 yıl Önce

ŞEHİDİMİZE ALLAHTAN RAHMET DİLER ŞEHİT AİLESİNE EV BAĞİŞINDA BULUNAN HACIMURTEZAOĞLUNADA TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİRİM.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24