Savcı Sayan ve Sadık Albayrak Çanakkale’yi anlattılar

AK Parti Of İlçe Kadın Kolları ve Of Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen programda Politikacı Yazar Savcı Sayan ile Gazeteci Yazar Sadık Albayrak, Çanakkale’yi ve bugün ki Türkiye’yi anlattılar.

Savcı Sayan ve Sadık Albayrak Çanakkale’yi anlattılar

AK Parti Of İlçe Kadın Kolları Başkanlığı ve Of Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Çanakkale Şehitlerini Anma Programı” Aydıner Kültür Merkezi'nde yapıldı.

 

Programa; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın babası Gazeteci Yazar Sadık Albayrak ile Gazeteci, Politikacı ve TV Yorumcusu Savcı Sayan konuk olarak katıldılar.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Albayrak: "Siz zanneder misiniz ki Çanakkale mücadelesi bitti? Bitmedi. İşte Türkiye'de bugün horlanan ve aşağılanan nesil yeniden bir diriliş ortaya koyuyor" dedi.

 

Albayrak, tarihlerin milletlerin adeta hafızası olduğunu ifade ederek, "İnancımıza göre biz, Hz. İbrahim'in milletinden, Hz. Muhammed'in ümmetindeniz. Bundan daha büyük bir kimlik hiçbir millete, hiçbir bayrağa ve hiçbir ülkeye verilmemiş. Yedi düvelle savaştık ama arkasından ne oldu? 21. yüzyılın başında o yedi düvelin yine karşımıza dikildiğini görüyoruz" diye konuştu.

 

Çanakkale Savaşı sırasında yurdun dört bir yanında mücadelelerin verildiğine değinen Albayrak, şöyle dedi:

 

"Cephede savaşırken Ermeni ve Rumlar Karadeniz köylerine baskın yaptılar. Öyle kahraman ninelerimiz vardı ki hepsi unutuldu, unutturuldu. 1950'li yıllarda kahvehanelerde iki resim vardı. Biri dünyanın en büyük gemisi Yavuz, diğeri ise Mareşal Fevzi Çakmak. Başka hiçbir şey yok. Sonra okuduk baktık ki toplu iğne bile yapamıyoruz. Yani gemin yok, uçağın yok. Siz zanneder misiniz ki Çanakkale mücadelesi bitti? Bitmedi. İşte Türkiye'de bugün horlanan ve aşağılayan nesil yeniden bir diriliş ortaya koyuyor. Çünkü bu millet altı asır dimdik ayakta durdu."

 

Savcı Sayan: "Bir tane Kürt, Trabzon'da 18 Mart Çanakkale programında siz Trabzonlulara Türkiye'yi anlatıyor. İşte yabancıların çatladığı ve patladığı bundan arkadaşlar. Türkiye'yi hazmedememeleri bundan"

 

Savcı Sayan ise yaptığı konuşmada Türkiye'nin birliği ve beraberliği açısından kendisinin Trabzon'da oluşunun önemli olduğuna işaret ederek, "Belki de Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye'ye kazandırdığı sonuçlardan birisi budur. Bir tane Kürt, Trabzon'da 18 Mart Çanakkale programında siz Trabzonlulara Türkiye'yi anlatıyor. İşte yabancıların çatladığı ve patladığı bundan arkadaşlar. Türkiye'yi hazmedememeleri bundan. Türkiye'nin birlik ve beraberliğini istemiyorlar"sözlerine yer verdi.

 

CHP'de uzun yıllar siyaset yaptığını ve farklı kademelerde görevlerde bulunduğunu anımsatan Sayan, şu değerlendirmede bulundu:

 

"Taşrada siyaset yaptığım yıllarda ise hep onların sözleriyle büyüdük. 'Tayyip Erdoğan ve Erbakan ülkenin düşmanı, bizim üstadlarımız ABD ve batılı ülkeler, onların yolunda yürümek zorundayız.' Hep bu ninnilerle büyüdük. Onların yanında hep bunları duyardık. Ne zaman ki CHP Genel Başkan Yardımcısı oldum, ne zaman ki 2009 yılında sayın Erdoğan 'One minute' dedi ve dünya devletlerin dünya görüşünü gözümle gördüm, kulağımla dinledim o zaman dedim ki –“Ben yanlış yoldayım”-. O gün karar verdim ve ülkemin birliğini, beraberliğini isteyenlerle birlikte olmak zorundaydım. O gün bugündür yollara düştüm ve gidebildiğim her yere giderek Türkiye'de nelerin olduğunu anlatmaya çalışıyorum"

 

Programa, Albayrak ve Sayan'ın yanı sıra Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Of İlçe Başkanı M.Hakan Terzioğlu, Kadın Kolları Başkanı Nurcan Hacıahmetoğlu, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Şehit ve gazi aileleri, partililer ve davetliler katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24