Saraçlı Köprüsü yenileniyor

Saraçlı, Tekoba, Uğurlu, Tavşanlı ve Balaban Mahallelerine ulaşımın sağlandığı ve ulaşımda sorunların yaşandığı Saraçlı Köprüsü yenileniyor.

Saraçlı Köprüsü yenileniyor

Of’un Saraçlı, Tekoba, Uğurlu ve Tavşanlı mahalleleri ile Hayrat’ın Balaban Mahallesi’ne ulaşımın sağlandığı Saraçlı Köprüsü yenileniyor.

Özellikle yaz döneminde yoğun trafiğin yaşandığı ve araç giriş çıkışlarında sorunların yaşandığı köprünün yanına yeni köprü inşa ediliyor.

Of Çaykara yolunun genişleme çalışmalarının ardından güzergah üzerinde bulunan köprülere giriş çıkışlarda sorunlar yaşanmaya başlanmıştı.

Özellikle de Saraçlı’nın yanı sıra Tekoba, Uğurlu mahallelerine ulaşımda yoğun olarak kullanılan Saraçlı Köprüsü’nün anayoldan girişinde büyük sorunlar yaşanıyordu. Köprünün dar olması ve tek araç geçişine izin vermesi nedeniyle iki aracın karşılaşması durumunda anayoldan araç yolu terk edemeyerek trafiği tehlikeye düşürmekteydi.

Başlatılan çalışma ile bir yandan körünün Of tarafına çift araç geçişine izin verecek genişlikte yeni bir köprü inşa edilirken köprünün Of Çaykara yoluna bağlantı alanında da alan genişliği sağlanabilmesi için istinat duvarları inşa ediliyor.

Köprü ayaklarının 4.sünün de beton çalışması tamamlandı. Köprünün üst tabyalarının yerleştirilmesinin ardından köprünün kısa süre içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2021, 01:59

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24