Saadet Partisi Nisan Ayı divan toplantısı yapıldı

Saadet Partisi Of İlçe Teşkilatının Nisan ayı ilçe divan toplantısı Süleyman Akyüz Hoca Efendinin ve çok sayıda katılımcının iştiraki ile gerçekleştirildi.

Saadet Partisi Nisan Ayı divan toplantısı yapıldı
Toplantının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Of İlçe Başkanı M.Celal Vahapoğoğlu, ‘Ülkemizin gündemini meşgul eden 28 Şubat yargılama sürecini, gerçek manada idrak edebilmek için Milli Gazeteyi takip etmek gerekiyor. Bu süreçle ilgili verilen haberlerde Milli Gazete ile diğer gazetelerin haberleri çok farklı. Diğerleri bayram havasında bir haber sunarken, Milli Gazete bu sürecin esas amacını ortaya koyarak, gerçekleri insanlara aktarıyor. 28 Şubat Post Modern Darbenin yapılış amaçları arsında İsrail ile ilişkilerin bozulması ön plandadır. Fakat bugün 28 Şubat’ı yargılıyoruz ama İsrail ile ilişkilerimiz hızla büyüyor, bu olumsuz çelişkiyi görmemiz gerekiyor’ dedi.  
 
Programa onur konuğu olarak katılan İlahiyatçı yazar Sayın Süleyman Akyüz Hoca Efendi, günümüzde yaşanan manevi çöküntü ile ilgili sohbet etti.
 
Kâfirlerin İslam’ı yok etmek için bütün güçleri ile mücadele ettiğini ve bu güçlerine Müslümanların nefsinin de yardımcı olduğunu söyleyen Süleyman Akyüz Hocaefendi, ‘ Nefis terbiyesini başarı ile geçemeyen Müslümanlar, kâfirlerin yaşantısı gibi yaşayarak, onların amelleri ile amel edip bizde Müslüman’ız derler. Fakat yaptıkları ile ne kendilerine nede Müslümanlara yarar sağlayamayacağını, aksine İslam’a karşı mücadele edenlere yarar sağlayacağını idrak edemezler’ dedi.
 
Günümüzde eğitim sistemi iyi mi oldu kötü mü oldu diye tartışılıyor. Fakat eğitim sisteminin getirisi veya götürüsü hiç tartışılmıyor, diyen Süleyman Akyüz Hoca, ’ Sokaklardaki ahlaksızlıkları ve olumsuzlukları gerçekleştiren insanlar, bu eğitim sistemi ile yetişen insanlardır. Bu olumsuzlukları düzeltmek için sorunlu insanlar ile mücadele etmekten önce mevcut eğitim sistemini düzeltmek gerekiyor’ dedi.
 
Son zamanlarda insanlık kardeşliğinden çok sıklıkla bahsediliyor diyen Süleyman Akyüz hoca ‘ Zannediyorum ki bu maksatlı şekilde dillendirilen bir konudur. Müslüman’ın kardeşi sadece Müslümanlardır. Müslümanların dışındaki insanlara, insan oldukları için insanlık görevimiz vardır. Bunun dışında kardeşlik düşünülemez. Bu konudaki esas maksat bu değildir. “Kâfirlerde bizim kardeşimizdir” diyerek onlar ile mücadele etmeye gerek yoktur düşüncesi ortaya çıkıyor. Zannedersem bu Diyalog faaliyetlerinin bir parçasıdır. Üstelik bunu sürekli olarak bütün medya kanallarında da gündeme getiriyorlar. Bilinçli şekilde insanların kafaları karıştırılmak isteniyor. Bunu da Peygamberimizden (Sallahu Aleyhi Vesellem) örnekler vererek yapıyorlar. Sanki Peygamberimizin (Sallahu Aleyhi Vesellem) sadece bir yönünü örnek alacağız. Halbu ki Müslümanlar olarak bizler Sevgili Peygamberimizin (Sallahu Aleyhi Vesellem) her yönünü örnek almamız gerekiyor. Sevgi yönünü örnek alırken, siyaset ve Devlet Reisliği yönünü unutmamamız gerekiyor. Cenab-ı Allah “Sizin için O’nda güzel örnekler vardır” buyuruyor’ dedi.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
yılmaz çan
yılmaz çan - 12 yıl Önce

Sayın Başkan Milli Gazete harici bir gazete okusa israil ile olan ilişkimizden haberi olacak ama ne yaparsın onunda işine öyle geliyor. Muhittine mikrofonu versen israil ile olan ilişkimizi daha gerçekçi özetlerdi.

eyup AYDIN
eyup AYDIN - 12 yıl Önce

Yılmaz bey israille ilişkilerimizi yapmış olduğumuz anlaşmalardan ve ticaretimizden daha iyi anlarız onlara bakmanızı yani asıl bakış açısına dikket etmeniz gerektiğini öneririm...

CEVDET AYDIN OF
CEVDET AYDIN OF - 12 yıl Önce

ALLAH razi olsun AKP den önceki hükümetlerın PİSLİKLERİNİ yavaş yavaş ortadan kaldiriyor ne mutlu bu HÜKÜMETİMİZE dua ede ede ağzımız kurudu ALLAH razı olsun AKP ye

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24