Öğretmenlere AFAD semineri; Mal canın yongasıdır

Of Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesinde düzenlenen “Afetlerle Birlikte Yaşamak” konulu seminerde Çarşıbaşı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Kocaman öğretmenleri bilgilendirdi.

Öğretmenlere AFAD semineri; Mal canın yongasıdır

Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen Afet Bilgilendirme semineri Of Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi Konferans Salonunda yapıldı.

 

Çarşıbaşı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Kocaman’ın konuşmacı olarak katıldığı seminere İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Turan, Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi Müdürü Ali Sabri Korkmaz, Of Öğretmenevi Müdürü Nurettin Keskin ve öğretmenler katıldı.

 

AFAD hakkında bilgiler veren Kocaman; “AFAD, Afet, deprem, yangın, sel gibi olayları içeriyor. Doğu Karadeniz bölgesi deprem kuşağı değildir. Ancak bizde de sel ve toprak kaymaları var. AFAD’ın en büyük sıkıntısı depremdir.  Tunceli’deki depremde Of da depremi hissetmiştir. Biz binalarımızı tam anlamıyla mühendisliğin gerektirdiği şekilde yapmadığımız için bunların altında kalıyoruz. Van ve Gölcük depremlerini unutmadık. Binalarımızda çimento yok denecek kadar az kullanılıyor. 3 katlı bina yerine 6 katlı binalar yapıyoruz. Bunun için Güvenli Yaşam Alanı oluşturacağız. Mal canın yongasıdır. Bunun için evleri sigorta yapmalıyız. Aile Afet Programı oluşturmalıyız. Toplumu iyiye de kötüye de götürenlerde siz öğretmenlersiniz. Bunun için sizlere önemli görevler düşüyor” dedi.

 

Seminer sonunda seminere katılan görevli öğretmenlere okullarındaki diğer öğretmenleri ve öğrencileri bilgilendirmeleri amacıyla slayt CD’leri takdim eden Kocaman katılımcılara teşekkür etti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24