Öğretmenler Günü Hükümet Konağı önünde kutlandı

Of’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü, korona salgını kapsamında eğitimin uzaktan yapılması nedeniyle Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Öğretmenler Günü Hükümet Konağı önünde kutlandı

Dünyada ve ülkemizde yaşanan salgın hastalık nedeniyle okulların uzaktan eğitimle hayatlarını sürdürdüğü bir döneme rastlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü, buruk kutlanıyor.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması ilk olarak Atatürk büstüne Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu tarafından sunulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

İstiklal Marşının akabinde Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Kabahasanoğlu konuşmasında; Aydınlık geleceğimizin ve yeniden Büyük Türkiye’mizin mimarı değerli öğretmenlerimiz, Bir Öğretmenler Gününü daha kutlamanın gurur ve mutluluğu içindeyiz. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanıdır. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, cehalet, bilgisizlik ve karanlıkla mücadele amacıyla okuma ve yazma seferberliğini başlattığı bu tarihi günde tüm öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum. Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, milli ve manevi duyguları öğretendir öğretmenlerimizdir. Sıhhatini, nefesini, enerjisini, gençlik yıllarını bizim için harcayandır öğretmenlerimiz. Beceri ve yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olandır öğretmenlerimiz. Kısaca analar doğurur, öğretmenler ise yetiştirir. Bizleri ham bir madde olarak ele alan öğretmenler, üzerimizde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak bizi ve dolayısıyla geleceği şekillendirir. Duygularımıza, ruhumuza, fikirlerimize ve hayata bakışımıza en güzel desenleri verirler.

Kıymetli öğretmen arkadaşlarım, Hiçbir zaman şunu unutmayınız ki öğrenci işitmekle değil, gözle, gönülle öğrenir. Pandemi Süreci bir kez daha okulda yüz yüze eğitimin önemi bizlere gösterdi.

Şeyh Edebalisiz Osman Gazi, Akşemseddin’siz Fatih, İbn-i Kemalsız Yavuz düşünülemez. Gazi Mustafa Kemal “Öğretmenler Yeni Nesil sizin eseriniz olacaktır” sözü tarihimizdeki bu geleneğe işaret ediyor. İlçemizdeki eğitim öğretim faaliyetlerine destek veren, Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Sivil toplum kuruluşlarına, Okul Aile Birliği Başkan ve üyelerine, kamu kurum ve kuruluşlarına ve halkımızla her türlü çalışmamızı paylaşmamızı sağlayan basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

Törende emekliye ayrılan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Saral, İlçe jandarma Komutanı Burak Çelik tarafından takdim edildi.

Kutlamalar kapsamında vefat eden öğretmenlerin ruhu için her yıl camide okunan hatmi şerif bu yıl Of Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenler tarafından okunarak okunan hatmi şerifin duası okulun mescidinde yapıldı.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24