Of’un yeni başkanı kim olacak?

30 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Ak Parti’den Salim Salih Sarıalioğlu, Saadet Partisi’nden İrfan Saral, CHP’den Emel Saral, MHP’den Ali Çakıroğlu, BTP’den Recep Şahin, DP’den Cemal Kurt ve BBP’den Metin Oflu Of’un yeni başkanı olabilmek için yarışacak.

Of’un yeni başkanı kim olacak?

Of’un yeni Belediye Başkanı bugün belli olacak. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Of Halkı da sandığa gidecek ve 2014-2019 yılları arasında 5 yıllığına Of’u yönetecek başkanı seçecek.

 

Toplam yedi partinin başkan adayı var

Of’ta seçimlere resmi olarak 9 parti katılıyor. Ancak 7 partinin başkan adayı var. Ak Parti Salim Salih Sarıalioğlu, Saadet Partisi İrfan Saral, MHP Ali Çakıroğlu, CHP Emel Saral, Demokrat Parti Cemal Kurt, Büyük Birlik Partisi Metin Oflu ve Bağımsız Türkiye Partisi ise Recep Şahin ile seçime giriyor. Türkiye Komünist Partisi ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi Başkan Adayı göstermezken birer Meclis Üyesi adayı gösterdiler.

 

30 Mart tarihi Of’ için de bir milat olacak. 7 beldesi ve Of Merkezle birlikte sekiz belediyesi bulunan Of’ta, 30 Mart’tan itibaren sadece Of Belediyesi var olacak. Tüm belde ve köyler Of’un Mahallesi olacak ve kapanan beldeler tek muhtarlık olacak.

 

Son seçimde Oktay Saral seçilmişti

2009 yılında yapılan seçimlerde Oktay Saral 3.kez başkanlığa seçilmişti. 2011 yılında yapılan Milletvekili seçimleri için Başkanlıktan istifa eden ve milletvekili seçilen Oktay Saral’ın ardından Belediye Meclis Üyeleri Murat Saral’ı Of Belediye Başkanlığına seçmişlerdi.

 

Ak Parti mi? Saadet mi?

Yaklaşık altı ay önce başlayan seçim atmosferi bugün seçilecek olan yeni başkanla sona erecek. Ak Parti ve Saadet Partisi’nin iddialı bir şekilde hazırlandığı seçimlerde iki partinin kurmayları da seçimi kazanacaklarını iddia ediyorlar. MHP ve CHP iddialı bir bizçimde hazırlandığı seçimde Of Belediye Başkanlığını kazanmak için mücadele edecek. Kelime-, Tevhit Anıtı ile adını duyuran BTP’nin adayı Recep Şahin’in kısmen sahada olduğu seçim sürecinde BBP ve DP’nin adaylarını Of Halkı sahada göremedi.

 

Of Havadis olarak seçimlerin Of’a yakışır bir atmosferde gerçekleşmesini umuyoruz. Kazanan aday kim olursa olsun, hangi partiye mensup olursa olsun parti ve insan ayırımı yapmadan 5 yıllığına Tüm Of’un Belediye Başkanı olarak görev yapmasını temenni ediyoruz. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24