Of’un Oxfordu Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu

Yeşilyurt Ailesi tarafından Of’un eğitimine armağan edilen ve işadamı Cemal Yeşilyurt tarafından “Of’un Oxfordu” olarak nitelendirilen Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu, geçen yıl TEOG’da Of birincisi oldu.

Of’un Oxfordu Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu

Of Havadis Gazetesinin 2017-2018 Eğitim Öğretim sezonuna özel olarak uygulamaya koyduğu “Okullarımızı Tanıyalım” projesi kapsamında bu hafta sizlere Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nu tanıtıyoruz.

 

Yeşilyurt Ailesi tarafından Of’un eğitimine armağan edilen ve babaları Ali Yeşilyurt’un adını taşıyan İmam Hatip Ortaokulu, her geçen yıl artan başarı grafiği ile Of’un eğitim çıtasını yükseltiyor.

 

İş yaşamını Samsun’da sürdüren ve aile adına okulun yapımına öncülük eden Yeşilyurt Kardeşlerden işadamı Cemal Yeşilyurt tarafından “Of’un Oxfordu” olarak nitelendirilen Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu, geçen yıl TEOG’da Of birincisi olmayı başardı.

 

Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu, eğitimdeki başarısının yanı sıra, sosyal ve kültürel etkinliklerinin yanı sıra mesleki ve sportif başarılarıyla da adından söz ettiriyor.

 

Okulun Tarihçesi

Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu 2012/2013 eğitim-öğretim yılında kendi binası olmadığı Of Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmete başlamıştır. 120 öğrenci ile eğitim vermeye başlayan okulun ilk yıl bütün işlemleri lise idaresince görülmüştür. 2013-14 eğitim öğretim yılında öğrenci sayısının artmasıyla Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesinin 3. Katında 5 ve 6. Sınıflar olarak eğitim vermiştir. 2016-17 eğitim- öğretim yılından itibaren öğrenci sayısının artmasıyla Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu olarak okul tamamen İmam Hatip Lisesine tahsis edilmiştir. Bugün Of’un en kalabalık ortaokulu olarak Of’un eğitimine hizmet ediyor.

 

Okulun Birimleri

342 erkek ve 376 kız olmak üzere 718 öğrenciye eğitim veren okulda 27 derslik, resim, müzik, teknoloji tasarım ve bilgisayar sınıfları,Kız ve erkek mescidi, laboratuar, Z Kütüphane, konferans salonu, veli görüşme odası, rehberlik odası, öğretmenler odası, memur odası, personel odası ve müdür yardımcıları odaları, bireyselleştirilmiş eğitim sınıfı bulunmaktadır.

 

Ali Yeşilyurt İHO TEOG’da Birinci

Açıldığı yıldan itibaren başarılarını istikrarlı bir şekilde artıran Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu geçen yıl TEOG sınavında elde ettiği başarıyla 14 öğrencisini Fen Liselerine yerleştirerek Of’un birinci okulu olmayı başarmıştır. Akademik eğitimin yanında sosyal, kültürel, sportif ve manevi eğitimi de birlikte yürüten okul önemli projelere de imza atıyor.”Okulla Beraber Hafızlık” projesi ile hafızlık sınıfları oluşturuluyor. Öğrenciler hem hafızlığı yapıyor hem de eğitimlerini sürdürüyor. İlçede düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında açıldığı yıldan beri dereceler elde etmiş. Son üç yılda birinciliklere adeta el koymuştur. Şiir okuma, kompozisyon yazma yarışmalarında hem ilde hem de ilçede derece yapan okul geçen yıl Trabzon Büyükşehir Belediyesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan yarışmalarda 6. Sınıflar kategorinde 1.olmuştur. Siyer-i Nebi yarışmasında ilde ikincilik, Kur-an’ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında ilde birincilik elde ederek dikkatleri üzerine çekmiştir. Spor alanında; Güreşte 35 kg da il birinciliği, Karatede ilde birincilik ve üçüncülükle dereceleriyle öğrenciler çok yönlü yetişmesine çalışılmaktadır. Ayrıca “28 Şubat Of’un Kurtuluşu” konulu resim yarışmasında ilçede birincilik elde edilerek sanata da önem verdiği gözlenmektedir.

 

Bulutoğlu; Önceliğimiz öğrencilerimizi ahlaki yönden eğitmektir

Okul Müdürü Şevket Bulutoğlu ; “Okul olarak önceliğimiz çocuklarımızı ahlaki anlamda en yüksek seviyeye çıkarmaktır. Bunu sağlayabilirsek akademik başarılar da ardından gelecektir. Bu yönde çeşitli çalışmalarımız olmuştur. “Dilini Temiz Tut, Ailene Sahip Çık” Projeleri bu amaç doğrultusundadır. Çocuklar da buna uymaya çalışıyorlar. Okulumuz bir  İmam Hatip ortaokulu olduğu için bizden en çok istenen şey de ahlaklı çocuklar yetiştirmemizdir. Bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Akademik başarı anlamında ise proje okullarına, fen liselerine öğrenci gönderiyoruz. Öğretmenlerimizin hiç boş zamanları yok. Genç dinamik kadromuzla elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra da sosyal faaliyetlere daha fazla ağırlık vermeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Okul Müdürü Şevket Bulutoğlu kimdir?

Okul Müdürü 1965 Of’un Fındıkoba Mahallesinde doğmuştur. İlkokulunu İhsan Karadeniz İlkokulunda okumuştur.Ortaokulu ve liseyi  Of İmam Hatip Lisesinde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini a Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bölümünü bitirmiştir. Öğretmenliğe 1989 yılında ilk görev yeri olan Kırklareli Kız Meslek Lisesine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak başlamıştır. Beş yıllık görevinin ardından Of İmam Hatip Lisesine meslek dersleri öğretmeni olarak atanıp 19 yıl aynı lisede görev yapmıştır. 4 yıl ise aynı okulda müdür yardımcılığı yapmıştır. Son olarak ise 2013 yılında Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’na müdür olarak atanmış olup ve halen müdürlük görevine devam etmektedir. Bulutoğlu evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Öğretmen Kadrosu

Şevket Bulutoğlu (Müdür), Mustafa Çapoğlu (Müdür Yardımıcısı), Savaş Ayar (Müdür Yardımcısı),Funda Elikara (Din Kültürü), Emine Bahadır (Din Kültürü), Osman Öztel (Din Kültürü), Ayşe Yeten (Din Kültürü), Selman Dönmez (Din Kültürü), İlknur Dönmez (Din Kültürü), Ali İnan (Arapça), Nurcan Şen (Arapça), Murat Sarıusta (Türkçe), Hacer Özkök (Türkçe), Betül Gödek Turan (Türkçe), Fatma Çelebi (Türkçe), Gökhan Bıyık (Türkçe), Betül Gödek Turan (Türkçe), Fatma Çelebi (Türkçe), Gökhan Bıyık (Türkçe), Songül Tomar Demirtürk (Türkçe), Merve Taylan Demirali (Türkçe), Tülay Çelebi (Türkçe), Yeliz Abdikoğlu Anaç (Matematik), Derya Kemhacıoğlu (Matemarik), Tuğba Ünlü (Matematik), Keziban Güler (Matematik), Gizem Bıyık (Matematik), Hilal Sevencan (Matematik), Esma Özdemir İskender (Fen), Esra Ulusoy (Fen), Çiğdem Akkuş Şeker (Fen), Melek Şişman (Fen), Sedef Gündoğdu (Fen ), Hanife Uzunal (Fen), Çiğdem Sönmez (Sosyal Bilgiler), Ramazan Olgun (Sosyal Bilgiler), Şule Yırtıcı (Sosyal Bilgiler), Ümmet Soylu (Sosyal Bilgiler), Funda Akyüz (İngilizce), Hilal Zengin (İngilizce), Hicran Özkale (İngilizce), Önder İşin (Müzik), Aslı Çelenkoğlu (Bilişim), Fatma Nur Kocar (Bilişim), Serhat Yavuz Bıyık (Görsel Sanatlar), Serkan Pakel (Beden Eğitimi), Gülşah Kalay Demir (Teknoloji Tasarım ), Arif Öztürk (Din Kültürü), Yusuf Haşıl (Din Kültürü), Fatma Yıldırım (Din Kültürü), Esra Turhan (Din Kültürü), Nurhayat Nemli (Rehber), Hatice Kübra Göde (Fen), Bayram Bilgin (Din Kültürü), Bilal Ayyıldız (Hizmetli), Havva Demirtaş (Hizmetli), Menşure Memişoğlu (Hizmetli ), Netice Ayvaz (Hizmetli), Asiye Karaca (Hizmetli), Orhan Bilgin (Güvenlik).

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24