Of’un kitap dünyası Of Halk Kütüphanesi

Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu ek binasında hizmet veren ve 17 bin 528 adet kitabıyla Of’un en değerli bilgi hazinesi olan Of Halk Kütüphanesi, müstakil binasına kavuşacağı günleri ve Ofluların kendisinden daha çok yararlanmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Of’un kitap dünyası Of Halk Kütüphanesi

Of Havadis Gazetesinin 2017-2018 Eğitim Öğretim sezonuna özel olarak uygulamaya koyduğu “Eğitim Kurumlarımızı Tanıyalım” projesi kapsamında bu hafta sizlere Of’un kitap dünyası olan Of Halk Kütüphanesi’ni tanıtıyoruz.

 

Hükümet Konağının yenilenmesi projesi kapsamında mevcut binasının yılmasıyla birlikte Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu ek binasında hizmet vermeye başlayan Of Halk Kütüphanesi bir yandan yeni binasına kavuşacağı günü beklerken bir yandan da tüm Ofluları kitaplar dünyasına bekliyor.

 

Kütüphane Tarihçesi

Of Halk Kütüphanesi 1969 yılında Hükümet Konağı arsasının içinde 3 katlı bina olarak inşa edilip Of’un hizmetine sunulmuştu. Of Halk Kütüphanesi 2016 yılına kadar burada hizmet verdikten sonra 2016 yılında Hükümet Konağının yıkılıp yeniden yapılması çalışmaları sırasında Halk Kütüphanesi binası da yıkılmıştır. 2016 yılından itibaren geçici olarak Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu’nun daha önce Anasınıfı olarak kullanılan bölümüne taşınmış olup halen burada değişik konularda 17.528 adet kitap koleksiyonu ve 1 müdür ve 1 kütüphaneci ile hizmete devam etmektedir.

 

Kütüphane Birimleri

Dewey onlu sınıflama sistemi, 3000 kayıtlı üye ve 1008 aktif üyeye sahip olan Of Halk Kütüphanesi;  idari ve mali işler, teknik hizmetler, okuyucu hizmetleri, müracaat birimi, teknik hizmetler, 2 adet yetişkin okuma salonu, 1adet çocuk kitap okuma salonu, müdür odası ve internet bölümü ve arşivden oluşmaktadır. Kütüphanede Çocuk Bölümü, Atatürk Bölümü, Kent Kitaplığı Bölümü, Süreli Yayın Bölümü, Yetişkinler Bölümü mevcuttur. Okuyucular tarafından talep edilen kitaplar ise Bakanlıktan istenilerek temin edilmektedir. Sabah 08.00- akşam 17.00 sistemiyle yürütülen kütüphane, Cumartesi günler 09.00- 18.00 arası açıktır. Pazar ve pazartesi günleri kapalı olan Of halk Kütüphanesi, güvenlik olarak ise kütüphaneyi izleyen iç ve dışta 13 kamera bulunmaktadır.

 

Halk Kütüphaneleri sadece öğrencilerin ödev yeri değildir

Kütüphane Müdürü Ferhan Özdemir ; “Halk Kütüphaneleri sadece öğrencilerin ödev yaptığı yer değildir. Elbette öğrenciler ödevlerini yapacak çalışacaklar. Halkın tüm kesimine açık olup hizmet veren kamu kurumlarıdır. Halkımızın kütüphane hizmetlerinden yararlanmalarını bekliyoruz. Her düşünceye, her kesime ve her yaşa hitap edecek içeriğe sahip kitaplarımız kütüphanede mevcuttur. Herkesin okuyabileceği bir kitap mutlaka vardır. Halkımızı kütüphanelere ve okumaya davet ediyoruz. Maalesef üzülerek söylemek gerekir ki toplumuzun genel problemi okuma alışkanlığımızın olmamasıdır. Toplum olarak izlemeyi, okumaktan önce öğrendik. Bu da günlük hayatımız yansıyor. Örneğin aldığımız ürünün, kullanma kılavuzunu, içeriğini, faturalarımızı dahi okumuyoruz.  Her alanda olduğu gibi bizim kurumun da problemleri mevcuttur. Teknik anlamda yeterli olsak da bina anlamında yeterli alana sahip değiliz. Trabzon genelinde Kütüphanecilik hizmeti veren binalara bakıldığında en kötü ikinci ilçeyiz. Of’un bir misyonu var, ilim ve âlim yuvası olması. Of’un bu imajıyla kütüphane binamızın mevcut yapısıyla örtüşmüyor. Of her konuda olduğu gibi Halk Kütüphanesinde de üstüne düşeni yapmalıdır.

 

Kütüphane Müdürü Ferhan Özdemir

Müdür Ferhan Özdemir, 1964 yılında Giresun ili Görele ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini de Görele’de tamamladı. 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümünden mezun oldu. Özdemir, aynı yıl Ankara Milli Halk Kütüphanede Kütüphaneci olarak göreve başladı. Daha sonra Giresun ve Görele Halk Kütüphanesinde görev yaptı. 2013 yılında Of Halk Kütüphanesine Müdür olarak atanan Özdemir evli 3 çocuk babasıdır.

 

Kütüphane Kadrosu

Ferhan Özdemir (Kütüphane Müdürü), Naren Hazal Demir (Kütüphaneci).

 

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
o
o - 6 ay Önce

Ofa bu kütüphaneyi nasıl yakıştırıyorlar anlamıyorum.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24