Of’ta Aile İçi Şiddet Semineri düzenlendi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Of’ta “Aile İçi Şiddetle Mücadele, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Hizmetleri” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Of’ta Aile İçi Şiddet Semineri düzenlendi

Trabzon Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Of’ta “Aile İçi Şiddetle Mücadele, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Hizmetleri” konulu eğitim semineri düzenlendi.

 

Of Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen seminerde konuşan Trabzon Şiddet Önleme Merkezi Müdürü Neşe Uzuner; “Şiddetin amacı korkutmak ve sindirmektir. İşe yaradığı için tekrarlanır. Şiddet öğrenilerek uygulanır, yine öğrenilerek de engellenebilir. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim “ diye konuştu.

 

Of beşinci sırada

2016 yılı verilerine göre Of’un Aile İçi Şiddet vakalarında 5.sırada olduğunu belirten Uzuner; “Geçen yıl verileri incelendiğinde şiddet nedeniyle Bakanlığa başvuru yapan kişilerin ortalamalarına göre Trabzon’un ilçe sıralamasında Of beşinci sırada yer alıyor” ifadelerini kullandı.

 

Şiddet uygulandığında başvurulacak yerleri de sıralayan Uzuner; “Şiddete marzu kalan vatandaşlarımız Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine, 183 Aile, Kadın, Çocuk, Engelli Sosyal Hizmet Danışma Hattına, 155 Polis Merkezlerine, 156 Jandarmaya, 112 Sağlık Kuruluşlarına, 157 YİMER’e, Cumhuriyet Savcılıklarına, Aile Mahkemesi Hakimliklerine, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerine, Valiliklere, Kaymakamlıklara, Baro’nun 444 26 18 nolu hattına, Belediye Kadın Dayanışma Merkezlerine ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarına başvuru yapabilirler” diye konuştu.

 

Seminere daire amirleri, belediye görevlileri, mahalle muhtarları ve az sayıda vatandaş katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24