Of’ta 7 bin 500 öğrenci yüzme öğrenecek

Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Of’ta öğrenim gören 7 bin 500 öğrenciye yüzme eğitimi verilecek.

Of’ta 7 bin 500 öğrenci yüzme öğrenecek

Millî Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle 81 ilde “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi başlatıldı.

 

Proje kapsamında Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Of Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü arasında projenin hayata geçirilmesi için planlama toplantısı yapıldı.

 

Of Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya Of Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Özcan Demirel, Of İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Turan, Of Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Dunay, Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu Müdürü Yaşar Osmanoğlu katıldı.

 

Of Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Özcan Demirel toplantıda yaptığı değerlendirmede, “Millî Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki protokol gereği ülkemizde ilkokul 3 ve 4. Sınıf öğrencileri arasında başlatılan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesini Of’ta hayata geçiriyoruz. Bu proje ile ilçemizdeki ilkokul öğrencilerimiz ilk etapta 700 öğrenciye projenin tamamlandığında ise 7 bin 500 öğrenciye yüzme eğitimi vermeyi amaçlıyoruz. “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesine ilk olarak öğrenci sayısı en fazla olan Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu’ndan başlıyoruz. Ardından 28 Şubat İlkokulu, İsmail Yıldırım İlkokulu ve diğer tüm ilkokullarla projeye devam edeceğiz. Öğrencilerimiz yüzme antrenörlerimiz ve cankurtaranlarımız gözetiminde sağlıklı ve güvenli bir yüzme eğitimi almış olacaklar. Bu sayede öğrencilerimiz hem yüzme öğrenmiş hem sosyalleşmeleri gelişmiş hem de okul ve sosyal hayat başarılarında önemli artışlar olacağına inanıyorum. Bu durum dolayısıyla daha mutlu ve huzurlu bir toplum oluşmasına da katkı sağlamış olacaktır” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24