Ofluların duasına dünyanın ihtiyacı var

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Of’un Kavakpınar Köyü’ndeki dedesinin kabrini ziyaret ederek Of’ta incelemelerde bulundu.

Ofluların duasına dünyanın ihtiyacı var
HABERİN GALERİSİ
Bakan Kılıç Of'ta 2013

Bakan Kılıç Of'ta 2013

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Of’u ziyaret etti. Babasının doğduğu köy olan Kavakpınar Köyü’ne çıkarak akrabaları ile kucaklaşan Bakan Kılıç, dedesi Ahmet ve babaannesi Hediye Kılıç'ın mezarlarını ziyaret ederek dua okudu.

 

Köy girişinde Of Kaymakam Vekili olan Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Ak Parti Of İlçe Başkanı M.Hakan Terzioğlu, Jandarma Komutanı Üsteğmen Neşet Daler, Emniyet Müdürü Taner Altuntaş ve köylüler tarafından karşılanan Bakan Kılıç, köy meydanında köylüler ile sohbet etti. Bakan Kılıç, ikram edilen üzüm ve incirlerden yiyerek ve çay içti. Köylülerin taleplerini dinledi. 

Of Çarşıbaşı Büyük Camii’nde öğle namazını kılan Bakan Kılıç, camii çıkışında cemaatle sohbet etti.

Namazın ardından Barbaros Caddesi üzerinden yürüyerek Ak Parti Of İlçe Başkanlığı binasına geçen Bakan Kılıç, yol güzergahında esnafla ve vatandaşlarla sohbet ederek hayırlı işler diledi. Bina girişinde partililer tarafından karşılanan Bakan Kılıç, parti binasında partililere kısa bir selamlama konuşması yaptı.

 

Of her zaman bize sahip çıkıyor

Baba ocağında ve dede ocağında olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Bakan Kılıç, “Daha önce de Of’umuza gelmiştik. Bugün tekrar burada olduğum için mutluyum. Gerek önceki gelişlerimizde, gerekse şimdiki gelişimizde Oflu hemşerilerimizin, köylülerimizin ve partililerimizin sıcak ilgi ve alakası ile karşılaştık. Bu bizi mutlu ediyor. Ülkemizin dört bir yanına olduğu gibi Trabzon’umuza da Of’umuza da önemli hizmetler kazandırıyoruz. İlçe stadımızın olduğu alanı Sağlık Bakanımıza devrederek burada bölgeye hitap edebilecek merkezi büyük bir hastane inşa edeceğiz. Bunun için de öncelikli olarak stadımızı yeni yerinde yapmamız gerekiyor. Ancak stadımızın yapılacağı yerde hukuki noktada yaşanan bazı sorunlar nedeniyle gecikme oldu. İnşallah en kısa sürede bu sorunlar çözülecek ve Of’a modern bir stat ve modern bir hastaneyi en kısa sürede kazandıracağız” diye konuştu.

 

Oflular’ın duasına bütün dünyanın ihtiyacı var

Orta Doğu'daki son gelişmelere de değinen Bakan Kılıç, "Bölgemizde çok kritik gelişmeler yaşanıyor. Ben bugün Oflulardan Of'un ihtiyaçlarından ziyade Suriye ve Mısır konusunda dualar işittim. Zaten Of'un hocaları, Kur'an kursları, hafızları meşhur. Demek ki Oflular'ın duasına bütün dünyanının, insanlığın ihtiyacı var. Mısır'da zulme uğrayan kardeşlerimiz için duaya devam, Suriye'de kimyasal silahlarla kitliler halinde öldürülen kardeşlerimiz için duaya devam" diye konuştu.

 

Mısır’a, Suriye’ye Somali’ye Myanmar’a sessiz kalamayız

Bölgedeki gelişmelere duyarsız kalamayacaklarına işaret eden Kılıç, şunları ifade etti:

"Biz, ne işin var Mısır ile ne işin var Suriye ile ne işin var Myanmar ile ne işin var Somali ile diyemeyiz. Biz var olduğumuz sürece Müslümanların maruz kaldığı ıstırapların hesabını vermekle mükellefiz. Biz sadece Müslümanların hukukunu koruyan siyasi bir iktidar değiliz. Nerede Allah'ın yarattığı bir kul, bir insan varsa inancı kimliği ne olursa olsun, hangi millete ait bulunursa bulunsun biz onun insanca yaşama hakkını kendi inancımızın emrinden dolayı savunmak mecburiyetindeyiz. Bizim olaya bakışımız bu. Başbakanımız Mısır dediği zaman rahatsız olanlar, Suriye dediği zaman rahatsız olanlar var."

 

"Hepsi bizim değerlerimiz"

Bakan Kılıç, dün Malazgirt'te Sultan Alparslan'ı andıklarını da belirterek, şöyle devam etti:

"Dün biz Malazgirt'teydik, 10 binlerce üniversite talebesiyle beraber Sultan Alparslan'ın ruhunu şadettik. Bugün bir Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili hemen soru önergesini vermiş. 'Malazgiret'te ne işiniz vardı, ne kadar para harcadınız, nereye harcadınız, kimle beraber harcadınız, Malazgirt'e gitmenizin nedeni 30 Ağustos zaferini unutturmak mıdır' gibi hiç kimsenin aklına gelmeyecek sorular, böyle bir şey yok. Biz hem Malazgirt'te Sultan Alparslan'ın izinden yürümesini biliriz hem 30 Ağustos'taKocatepe'de Gazi Mustafa Kemal'in izinden yürümesini biliriz. Bu millet birini yaşatmak için öbürünü unutturmak zorunda değil, bunların hepsi bizim değerlerimiz. Bizim kafamazının arkasında kirli işler, kirli senoryolar yok. Onun için böyle şeyler bizim aklımıza gelmiyor ama bunların aklından da bu tür işler çıkmıyor. O yüzden sağlam durmamız lazım. Birbirimize kenetlenmemiz lazım. Zaman Zaman ufak tefek eksiklikler olduğunda da morali bozmamak lazım. Eksik olan tamamlanır yeter ki çalışan bir kadro olsun. Biz bu gayretle bu istikamette çalışmaya devam ediyoruz"

 

Ak Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu tarafından Kâbe Maketi hediye edilen Bakan Kılıç, öğle yemeğinin ardından İrfanlı Mahallesi Sahil dolgu alanında incelemelerde bulundu.

 

Alanda yapılması planlanan Gençlik Merkezi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu görselleri ile basın mensuplarına bilgiler veren Bakan Kılıç, Of Belediye Başkanı Murat Saral’dan dolgu sahası çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 11 yıl Önce

SAYIN BAKANIM ZATİ-ALİNİZE VE KATILIMCILARA TEŞEKKÜR EDER SAĞLIK VE MUTLULUKLAR DİLERİM.

FATİH SEYHAN
FATİH SEYHAN - 11 yıl Önce

Diyebileceğim çok şey avar ama kime ne diyeyim resimlerde görünenler görülüyor bakan efendi veya başbakan gelince herkese çok yaşa diye şak şak yapıyor onlar gidincede macda kötü oynayan fulbolcusuna küfür ediyor ama o futbolcuya küfür etmekden ziyade kimse ke3ndisine sormuyor kuapayı çalan kim şikeciyi koruyan kim ve asimile olan kim gerci asimile nedir bilen varmı ? utanması gerekenler utansın artık

bir müslüman
bir müslüman - 11 yıl Önce

oflular duasi Allah tarafından kesin kabul edilece diye vahi geldide haberimizmi yok Beyler son zamanlarda oflular şirke düşyor şakadanda olsa ofa kutsal toprak demek oflulara kutsal insanlar demek şirkin ta kendisidir bu yanlıştan artık dönün islamda kutsalların ne olduğu açıkça belirtilmiştir gerisi yalandırsaçmalıkdır

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24