Oflu Sefa Öztel İdlip’te gazi oldu

Suriye’nin İdlip kentinde Türk Askerlerine yapılan hain saldırıda 7 asker şehit olurken aynı ekipte bulunan Oflu Piyade Teğmen Sefa Öztel (27) de yaralandı.

Oflu Sefa Öztel İdlip’te gazi oldu

Suriye’nin İdlip kentinde görev yapan Türk Askerlerine yapılan hain saldırıda 7 Asker ve bir de sivil personel olmak üzere 8 şehit verdik.

 

Saldırıda aynı ekipte yer alan Oflu hemşerimiz Piyade Teğmen Sefa Öztel (27) de şarapnel parçalarının etkisiyle göğsünden yaralandı. Hatay Devlet Hastanesi’nde ameliyat edilen Öztel'in hastanedeki tedavisi devam ediyor.

 

Of’un İkidere Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Sefa Öztel'in Nuri Öztel'in oğlu olduğu ve ailesinin İstanbul’da ikamet ettiği öğrenildi.


Kars Sarıkamış 9.Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan Öztel, geçici görevle önce Şanlıurfa'ya oradan da Hatay'a görevlendirilmişti. 

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır hattındaki birliklerdeki incelemelerinin ardından Hatay Devlet Hastanesi'ne geçerek İdlib'deki saldırıda yaralanan askerlerimizi ziyaret etti.

 

Hastaneye gelişinde Hatay Valisi Rahmi Doğan ve hastane yetkilileri tarafından karşılanan Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi saldırıda yaralanan askerleri tedavi gördükleri odalarda tek tek ziyaret etti. Sağlık durumlarına ilişkin doktorlardan bilgi alan Bakan Akar, yaralı askerlerle yakından ilgilendi.

 

Ziyaret sırasında yaralı askerler iyileşip yeniden görevlerinin başına dönmek istediklerini belirtirken bir yaralı yakını ise her zaman devletin emrinde olduklarını, Bakan Akar ve Komutanları yanlarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

 

Bakan Akar, hastane çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı değerlendirmede, "8 şehidimiz var, bunlardan 7'si asker biri bizimle beraber çalışan sivil bir kardeşimiz. Onların üzüntüsünü yaşıyoruz" diye konuştu.

 

Saldırıda yaralanan kahraman askerleri ziyaret ettiklerini, sağlık durumlarının çok iyi olduğunu ifade eden Bakan Akar, şunları söyledi:

"Esed güçlerinin yaptığı alçak saldırının karşılığı verildi, verilmekte. Şehitlerimizin bir damla kanının dahi hesabı soruldu, sorulmakta. Bu konuda Silahlı Kuvvetlerimizin ne kadar kararlı olduğunu herkes biliyor, herkes öğrendi. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda elimizdeki tüm imkan ve yetenekleri kullanmak suretiyle bize bunu yapanlara karşı yapılması gerekenlerin hepsi planlarımız doğrultusunda gerçekleştirildi. Bizim burada yapmaya çalıştığımız şey, bir an önce ateşkesin sağlanması, bir an önce akan kanın durması ve Suriyeli, İdlibli kardeşlerimizin rahat, huzur ve barış içinde hayatlarını sürdürmeleridir."

 

MEHMETÇİK BÜYÜK FEDAKARLIKLAR YAPTI 

Bunun için çalıştıklarını dile getiren Bakan Akar, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar Silahlı Kuvvetleri mensupları, Mehmetçik büyük fedakarlıklar yaptı, kahramanlıklar gösterdi. Aynı şekilde bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Temennimiz bir an önce buraya ateşkesin, barışın, huzurun, istikrarın gelmesi. Gayretimiz bunun içindir. Biz Soçi, Astana mutabakatlarındaki görevlerimize son derece saygılıyız, burada bize düşen görevler ne varsa sorumluluklarımızı yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Aynı şekilde muhataplarımızın da sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz. Burada uluslararası hukuka, mutabakat muhtıralarına saygılı olduğumuzu söylemekle beraber diğer taraftan da hakkımızı, hukukumuzu sonuna kadar koruyacağımızdan da kimsenin şüphesi olması. Bu çerçevede faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam ediyor. Yapılması gereken ne varsa asil milletimizin hakkını, hukukunu korumak için bize düşen ne varsa, ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı içinde bu mücadelemiz devam ediyor. Başımız sağolsun, milletimizin, Silahlı Kuvvetlerimizin ve silah arkadaşlarımızın başı sağolsun. Kanlarını yerde bırakmadık, bırakmamakta da kararlıyız."

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2020, 18:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24