OF TSO’dan üyelerine Bankkart Finansman Projesi

TOBB ve Ziraat Bankası’nın Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi kapsamında Of TSO ile Of Ziraat Bankası arasında protokol imzalandı.

OF TSO’dan üyelerine Bankkart Finansman Projesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Ziraat Bankasıyla başlatmış olduğu Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi kapsamında; Of Ticaret ve Sanayi Odası ve Ziraat Bankası arasında Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansman Protokolü imzalandı.

Protokol; OFTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral, Ziraat Bankası Of Şubesi Müdürü Burakzade Limandal ve OF TSO Genel Sekreteri Murat Zırıh tarafından imzalandı.

Protokolün Oda üyesi tedarikçi ve alıcılar için avantajlar sağlayacağını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral, “Üyelerimiz Güvenli Ticaret Sistemi: Bankkart Başak Tedarik Zinciri ile topraktan sofraya, denizden masaya üretim ve ticaret zincirinin bütün halkalarını, sektörlerdeki tüm tarafları finansal açıdan destekleyen, ekonomik hayatın içerisindeki tüm aktörlere büyüme, ihracat ve istihdamın korunması konusunda önemli destek sağlayan yeni bir sisteme kavuşacaktır'' dedi.

Ziraat Bankası Of Şubesi Müdürü Burakzade Limandal ise yaptığı açıklamada; ''Projenin ana amacının tedarikçi ve alıcıların banka üzerinde oluşturulan kapalı devre bir sisteme tanımlanarak, alım-satım işlemlerinin Ziraat Bankası garantörlüğünde gerçekleştirilmesi olup böylece tahsilat konusunda her iki tarafın da riski sıfıra indirilmektedir'' diye konuştu.

Güvenli Ticaret Sistemi olarak adlandırılan Bankkart Başak Tedarik Zinciri ile ürün satıcıları

Tahsilat riskinin sıfıra indirerek esnek vade ve taksit imkânları ile daha fazla satış yapabilme imkânına kavuşacak.

Sistemin ürün alıcılarına faydası ise finansmana kolay erişim sağlayarak ödemeleri taksit ve vadeli yapma imkânının yanı sıra kredi/çek kullanmadan kendi tedarikçisi ile banka üzerinden ticaret yapabilecek. Böylece kredi limitleri de artmış olacak.

Sistem kapsamında alım-satım işlemleri POS cihazları üzerinden işletilecek. Tedarikçilerin yani satıcıların POS cihazlarına yüklenecek özel bir yazılım ile sistem aktif hale gelecek. Sistem kapsamında alıcılara ise, ticari kredi kartı tahsis edilecek.

Bu proje ile tedarikçiler mal teslim ettiği ve alacak kaydettiği firmaların ödemelerini POS cihazı aracılığıyla esnek vade veya eşit taksit seçeneği ile alabilecek.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24