Of sahil parkına F104 Savaş Uçağı

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün katkıları ile Of Sahil Parkına yerleştirilen F104 savaş uçağı Vali Yücel Yavuz’un katıldığı törenle ziyarete açıldı.

Of sahil parkına F104 Savaş Uçağı

Of ve Çevresini Güzelleştirme, Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde Of Belediyesi ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Hasan Küçükakyüz Paşa’nın katkıları ile Of Sahil Parkına yerleştirilen F104 Savaş Uçağı, Of’un 100.Kurtuluş Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirilen törene Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Garnizon Komutanı Asteğmen Feyzullah Kadir Akım, Jandarma Komutanı Tanju Tanrıverdi, Daire amirleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve temsilcileri, Sivil Toplum Temsilcileri, Okul, Banka ve Fabrika Müdürleri ile Of halkı katıldı.

 

F104 olan adını OF104 olarak değiştiriyoruz

F104 olan savaş uçağının adını OF104 olarak değiştirdiklerini belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Bundan 102 yıl önce işgal sırasında çok büyük bir direniş başlatmışlar, Kuruluş Savaşı’nın meşalesini buradan yakmışlar ve bu meşale bütün yurda yayılmış ve bu örnek direnişle Of’umuzun kutsal toprakları bize emanet edilmiştir” diye konuştu.

 

Bölgemiz çok pahalı bir coğrafya

Törende konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz; “Bölgemiz, ülkemiz çok pahalı bir coğrafya. Bütün hesaplar ve kitaplar Anadolu üzerinde kurulu ve geçmişte olduğu gibi günümüzde de bu bir gerçek. Şu anda ilimizin birçok yerinde kurtuluş etkinlikleri yapıyoruz. Bunun amacı geçmişi de hatırlamaktır. Büyük bir duygu yoğunluğu var. Birlik ve beraberliği pekiştirici hareketler peşi sıra sergileniyor ve bunların da ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Vali Yavuz ve diğer katılımcıların katılımı ile Kurdele kesimi yapılarak F104 savaş uçağı halkın ziyaretine açıldı.

 

Törende Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu öğrencilerinden oluşan Mehter Takımı Vali Yavuz ve katılımcılara mini bir konser verdi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24