Of Müftülüğünden “Peygamberimiz ve Gençlik” konferansı

Of Müftülüğü tarafından düzenlenen “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferansta konuşan RTEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Yılmaz, Kıyamette arşın gölgesinde gölgelenecek 7 sınıf insandan birisinin imanlı gençler olduğunu söyledi.

Of Müftülüğünden “Peygamberimiz ve Gençlik” konferansı

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in doğumunun kutlandığı Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında Of Müftülüğü tarafından düzenlenen “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferansta RTEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Yılmaz Oflularla buluştu.

 

Of Sahil Günbatımı Salonunda düzenlenen ve Yusuf Haşıl hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu yaptı.

 

Müftü İspiroğlu konuşmasında; “Diyanet işleri Başkanlığımızın bu yılki teması “Peygamberimiz ve Gençlik” tir. Bu sayede inşallah hem gençlere Peygamberimizin ne kadar önem verdiği öğrenmiş hem de bizim de gençlere önem vermemiz gerektiğini öğrenmiş oluruz. Peygamberimizi bir ömür seveceğiz. Bu programla inşallah onu daha iyi tanıyıp onu daha çok seveceğiz. Rabbim O’nu anlamayı ve örnek almayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

 

Of Kaymakamı Eyüp Fırat da yaptığı kısa selamlama konuşmasında, “Peygamberimizin doğduğu bu kutlu günün haftasında onu anlamak ve onu örnek almak hepimizin görevidir. Hepinizin bu mübarek haftasını kutluyorum. İnşallah konuşmacı hocamızdan hepimiz layıkıyla istifade ederiz” ifadelerine yer verdi.

 

Sinevizyon gösterimi ve ilahi sunumunun ardından Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Yılmaz katılımcılara “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans verdi.

 

Doç. Dr. Yılmaz konuşmasında, “Kur’an, gençlerden, genç peygamberlerin mücadelesinden sık sık bahsediyor. Peygamberimiz bütün hayatında gençlere karşı çok anlayışlıydı. O, gençleri hem eğitmiş hem de onlara önemli görevler vermiştir. Kur’an bir gençlik inşa etti. O gençlik de 700 yıl dünyaya hükümran oldu. Peygamberimizi en güzel Kur’an anlatıyor. Peygambersiz bir din anlayışı boşuna uğraştır. Kuran bize nasıl bir gençlik yetiştireceğini bildiriyor. Bu özellikler; Tevhit ve iman esaslı, kulluk şuurunda olup namazını eda eden, iyiliği emreden, kötülükten nehyeden, sabırlı olan, tedbir ve tevekkül sahibi olan, dua ve istiğfarda bulunan, yaptığı her şeyin gerek bu dünyada gerekse ahirette karşısına geleceğine inanan bir gençlik inşa ediyor Kur’an. Peygamberimiz bize kıyamette arşın gölgesinde gölgelenecek 7 sınıf insandan birisinin imanlı gençler olduğunun müjdesini veriyor” dedi.

 

Konferansın sonunda Doç. Dr. Muhammet Yılmaz Kaymakam Fırat’a yazdığı kitapları imzalayarak hediye ederken Kaymakam Fırat ve Müftü İspiroğlu da kendisine çiçek ve teşekkür plaketi takdim ettiler.

 

Programa Kaymakam Fırat’ın yanı sıra Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, siyasi parti ile temsilcileri, daire amirleri, STK temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24