Of Milli Eğitim’den Necip Fazıl Kısakürek anısına şiir gecesi

Necip Fazıl Kısakürek’in 34.ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “Şiir Gecesi”nde öğrencilerin okuduğu birbirinden güzel şiirler beğeni ile dinlendi.

Of Milli Eğitim’den Necip Fazıl Kısakürek anısına şiir gecesi

Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şair Necip Fazıl Kısakürek’in 34. ölüm yıl dönümü nedeniyle “Şiir Gecesi” düzenlendi.

 

Of Sahil Günbatımı Kültür Merkezinde düzenlenen 3.Geleneksel şiir gecesinde Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Mızraptan Mısra’ya Anadolu” projesinde yer alan şiirlerden oluşan şiir dinletesi sunuldu.

 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptı.

 

Üstadın adı gibi Necip bir geçlik yetiştirmek istiyoruz diyen Kabahasanoğlu; “Bizler milli ve manevi değerlerine bağlı, inancı ve idealleri uğruna fedakârlık yapacak, tarihi ve kültürü ile barışık geçmişten geleceğe köprü kuran ve idealleri olan bir gençlik istiyoruz. Aklını kiraya vermeyen, ben değil biz diyebilen, sorunlu değil sorumlu, kusursuz değil kusurlarını bilen bir gençlik istiyoruz” diye konuştu.

 

Programda öğrenciler tek tek şiirlerini okudu. Şiir okuyan öğrenciler Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu tarafından altınla ödüllendirildi.

 

Programın son bölümünde Of’un yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan Şair Cevdet Karal, davetlilere şiir hakkında bilgiler verdi.

 

Programa Başkan Sarıalioğlu, İşadamı Köksal Holoğlu, Şair Cevdet Karal, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24