Of Medya Derneği yöneticileri üniversitelilerle buluştu

Of Medya Derneği Yönetimi, Of Teknoloji Fakültesi’nde öğrenim gören öğrenci temsilcileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinlediler.

Of Medya Derneği yöneticileri üniversitelilerle buluştu

Of’ta kısa bir süre önce kurularak faaliyetlerine başlayan Of Medya Derneği, ziyaretlerini sürdürüyor. Of teknoloji Fakültesi’nde öğrenim gören üniversite öğrencilerinin sınıf ve bölüm temsilcileriyle bir araya gelen dernek yönetimi, öğrencilerin sorunlarını dinleyerek bilgi alış verişinde bulundular.

 

En büyük sorunlarının ulaşım, aydınlatma ve sosyal etkinlik alanları olduğunu belirten öğrenciler, sorunlarının dile getirilerek yetkili mercilerce çözüme kavuşturulmasını istediler.

 

Trabzon’dan gidip gelen öğrenciler dolmuş ve belediye otobüslerinin kendilerini fakülteye kadar getirmediğini, akşam dönüşlerinde ise iki araç kullanarak Trabzon’a dönmek zorunda olduklarını ifade ettiler.

 

Derslerinin 16 sularında sona erdiğini belirten öğrenciler, şehre gidebilmek için sıkıntı çektiklerini belirterek; “Derslerimizin bitiş saatinde hava kararmış oluyor. Dolmuş bulmakta zorlanıyoruz. Yürüyerek şehre gitmek istiyoruz, ancak yaya kaldırımlarının kullanıma uygun olmayışı ve bölgede sokak aydınlatmalarının yetersiz oluşu nedeniyle sıkıntı çekiyoruz. Özellikle de bayan öğrencilerimiz tedirginlik duyuyor. Işıklandırmanın bir an evvel yapılmasını istiyoruz” diye konuştular.

 

Hemen yanı başlarında bulunan Kapalı Spor Salonu’ndan yeterince faydalanamadıklarını belirten öğrenciler, “Salondan yeterince faydalanamıyoruz. Isıtma ve aydınlatma sorunu oluyor. Bize hitap etmedikten sonra o salonun orada olmasının ne anlamı var. Ulusoy Okulunun Spor Salonuna gitmek istedik ancak fiyatları öğrenciler için pahalı. Şehir merkezinde oturup çayımı kahvemizi içip arkadaşlarımızla vakit geçirebileceğimiz yerler maalesef yok. Birkaç markete uğrayıp ihtiyaçlarımızı alıp evimize ve yurtlarımıza dönüyoruz” ifadelerini kullandılar.

 

Of Medya Derneği Yöneticileri de öğrencilerle fikir ve düşüncelerini paylaştılar. Dernek Başkanı Yüksel Yaşar yaptığı açıklamada; “Bugün güzel bir ortamda sizlerle bir arada olabilmek bizler için de güzel bir duygu. Bizlerin öğrencilik dönemlerinde bizleri dinleyen olmamıştı. Sizler belki yeni kurulan bir üniversitenin ilk öğrencileri olduğunuz için bazı sıkıntılar çekeceksiniz. Ama unutmayın ilklerin de bazı avantajları var. Sizler de Of’un ilk üniversite öğrencileri olarak kayıtlara geçeceksiniz. Ön yargılarınızı bir kenara bırakarak Of halkıyla bütünleşmeye ve entegre olmaya çalışın. Öğrencinin zamanı çok olur. Boş zamanlarınızı iyi değerlendirin. Fikir ve proje üretmeye çalışın. Bizlerle ve yetkililerle sürekli bir araya gelerek sorunlarınız ve fikirlerinizi paylaşın. Biz her zaman sizlerin yardımcısı olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

Toplantıya Of Medya Derneği Başkanı Yüksel Yaşar, Başkan Yardımcıları Ahmet Muratoğlu, Serkan Kul, Dernek Yöneticileri İzzet Keleş ve Harun Yılmaz ile Dernek Üyeleri Fahri Hacıcaferoğlu ve Şefik Üstündağ, Fakülte Öğrenci Temsilcisi Salih Baştürk ile Bölüm ve sınıf temsilcileri katıldı.

 

2009 yılında eğitime başlayan Of Teknoloji Fakültesi’nde İnşaat Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerinde yaklaşık 300 öğrenci öğrenim görüyor. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24