Of Kıyıder'den cinsel istismar ve çocuk eğitimi semineri

Of Kıyıboyu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gençlik kolları tarafından düzenlenen “Cinsel istismar ve çocuk eğitimi” konulu seminerde Yrd. Doç. Dr. Kenan Eren hemşerileriyle buluştu.

Of Kıyıder'den cinsel istismar ve çocuk eğitimi semineri

Merkezi İstanbul’da bulunan Of Kıyıboyu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gençlik kolları tarafından düzenlenen “Cinsel istismar ve çocuk eğitimi” konulu bir seminere Oflu hemşerimiz Yrd. Doç. Dr. Kenan Eren konuşmacı olarak katıldı.

 

Etkinliğe halkın ilgisi büyük olurken, protokol misafirleri olarak Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, (TDF) Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Salih Zeki Durmuşoğlu, TDF Kadın Kolları Başkanı Asuman Sula Durmuşoğlu, Of-Hayrat Derneği Başkanı Mustafa Saral, Güngören Trabzonlular Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Leyla Osmanoğlu, Birleşik Makililer Derneği Başkanı İdris Türk ve köy derneği başkanları katıldılar.

 

Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını dernek başkanı Hasan Kolenoğlu yaptı. Kolenoğlu, etkinliğe gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu ifade ettikten sonra özetle şunları söyledi. “Derneklerimizin ve yöneticilerinin halk nazarında itibarı hak ettiği yerde değil. Hâlbuki dernek faaliyeti yapan arkadaşlarımız zamanlarından ve paralarından fedakârlık yapıyorlar. Gençlerimize önem veriyoruz ve onlara yatırım yapmak istiyoruz. Yönetilen değil yöneten sınıfında olmaları için çalışmaları gerekiyor”

 

Daha sonra kürsüye gelen Yrd. Doç. Dr. Kenan Eren, yaklaşık iki saat süreyle dinleyicilere hitap etti. Rahatsızlığı nedeniyle sesinde problem olmasına rağmen akıcı ve keyifli üslubuyla çok değerli bilgiler aktaran Eren, “Cinsel istismar olaylarının hep bizden çok uzakta, mesela ıssız ve kirli ortamlarda, köprü altlarında olacağını zannederiz ama öyle değildir. Bilakis okul, yurt, ev ve cami gibi hayatımızın tam içinde olan yerlerde gerçekleşiyor” diye başladıktan sonra ana başlıklarıyla şöyle devam etti.

 

“Bizde büyüklere saygı, küçüklere sevgi diye bir anlayış var. Fakat çocukta doğru bir eğitim onlara saygıyla başlar. Sevgi zaten besliyoruz, ancak saygı da gösterirsek sağlıklı bir kişiliğe sahip olurlar ve mutlu olma şansları artar. Yapılan araştırmalar, en mutlu insanların istediği mesleği seçenlerin olduğunu gösteriyor. Bu konuda tercihi çocuklarımıza bırakmalıyız. Kendimizin olamadığı meslek ve kariyerlere onları zorlamamalıyız”

 

Fiziksel, cinsel, duygusal, ihmal ve çocuk sömürüsü olmak üzere beş tür istismar vardır. Bunlardan bizde olmadığından emin miyiz? Sınavda 95 alan bir çocuğa neden 100 almadın diye sormak da bir tür tacizdir. Hele dayak tamamen hayatımızdan çıkmalıdır.

 

Cinsel istismar her türlü sosyo-ekonomik sınıfta görülebilir. Eğitimli ya da refah düzeyi yüksek sınıflarda görülmez diye bir şey yoktur. İstismar edenleri neredeyse tamamı kendileri de çocukluklarında istismara uğramışlardır.

 

Ülkemizde tacizin sıklık ve yaygınlığı hakkında bir hesaplama yapamıyoruz, çünkü aileler duyulmasını istemedikleri için örtbas etmeyi tercih ediyorlar.

 

Pedofili bir suçtur. “Kendimi kontrol edemiyorum” diye bir mazereti yoktur. Kimyasal hadım yöntemini ben insanlık dışı buluyorum, bana göre ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmelidir.

 

Ailede cinsel eğitim, bu problemlerin tamamına yakınını bertaraf eder. Cinsel eğitim deyince tedirgin olmaya gerek yoktur, münasip bir dille pekâlâ gerçekleştirilebilir. Cinsel ilişki tarifinden bahsetmiyoruz, o farklı bir şeydir.

 

Dr. Kenan Eren, konuşmasının geri kalan bölümünde anlattığı başlıklarla ilgili ayrıntılı örneklere yer verdi.

 

Günün  anısına Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu Yar. Doç. Dr. Kenan Eren’e Of Kıyıboyu  Derneği adına Plaket takdim etti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24