Of Halk Eğitimi’nden Hijyen eğitimi

Hijyen Eğitiminde süre 5 Temmuz’da doluyor. Of Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Hijyen Eğitimi Kurslarıyla çalışanları bilgilendiriyor.

Of Halk Eğitimi’nden Hijyen eğitimi

5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik ile artık Hijyen Eğitimi Kursunu bitirerek sertifika alamayanlar işe giremeyecek. İşte olanlar da çalışamayacak ve bu eğitimi almayanları çalıştıranlara da ceza uygulanacak. Yönetmelikte belirtilen süre ise 5 Temmuz 2014 tarihinde doluyor.

 

Yönetmelik gereği;

Kantin İşletmeciliği, Meyve Sebze Satış Elemanlığı, Su ve Deniz Ürünleri Satış Elemanlığı, Şarküteri, Bakkal ve gıda pazarları satış elemanlığı, Tarım ürünleri satış elemanlığı, Cilt bakım, dövme, güzellik ve saç bakım yeri sahibi, kuaför, makyaj, vücut bakım, kaplıca, hamam ve sauna görevlisi hijyen eğitimi, Aşçı, bar görevlisi, et ve et ürünleri işletmeciliği, otel lokanta yöneticileri, pastacı, servis görevlisi garson, şef yiyecek hazırlama elemanı hijyen eğitimi, Süt, çay üretimi ve işleme elemanı hijyen eğitimi, gıda kontrol elemanı, hububat işleme elemanı, süt işleme elemanı, sebze ve meyve işleme elemanı, zeytin işleme elemanı olarak çalışanların Hijyen Eğitimi Kurslarına katılarak belge almaları gerekiyor.

 

Bu belgeye sahip olamayanların bahsedilen işlemler kapsamındaki işe girişlerine izin verilmeyecek. Mevcut konumda çalışanlar ise yapılacak denetimlerde belgelerinin olmadığı tespit edildiğinde cezaya tabi tutulacak. Yapılacak denetimlerde istenen bu belgenin bulunmaması durumunda işletmelere çalışan başına 250 ila 1000 TL arasında para cezası kesilecek.

 

Bu yönetmelikle daha önce çeşitli yerlerden alınmış olan tüm hijyen eğitim belgeleri geçersiz sayıldı.

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri tarafından açılan kurslara katılarak eğitime tabi tutulan kursiyerler, eğitim sonucunda yapılacak sınavdan 100 puan üzerinden 70 puan almak zorundalar.

 

Of Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda Hijyen Eğitimleri devam ediyor. Of’ta hizmet veren çok sayıda market çalışanı ve çeşitli işletmeler kursa katılarak Hijyen Eğitimi alırken, çay işletmeleri çalışanları ise henüz kurslara katılmadı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24