Of, geleceğin teminatı gençler için toplandı

Of Kaymakamlığı tarafından organize edilen "Güvenli Okul Güvenli Eğitim" Projesi kapsamında, Of Esnaf ve Sanatkarlar Odasının katkılarıyla düzenlenen kahvaltı program ile protokol üyeleri ve esnaf bir araya geldi.

Of, geleceğin teminatı gençler için toplandı

Of Kaymakamı Eren Arslan, Garnizon Komutan Vekili Mustafa Toscalı, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Türköz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Y.Attilla Sarıalioğlu, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları ve esnafın katıldığı toplantıda gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması için neler yapılması gerektiği üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

Toplumun geleceği olan çocukların daha güvenli şartlarda hayatlarını idame ettirmeleri amacıyla kendilerini bir araya getiren Of Kaymakamı Eren Arslan'a teşekkür eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu;  "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı çok tehlikeli bir durumdur. Bu durum asla atalarımızın bizlere miras bıraktığı sözler değildir. Bu manada Of adına her bir vatandaşımıza büyük sorumluluk düşmektedir. Gördüğünüz her yanlışlığı ister eğitim adına olsun ister başka bir alanda olsun bizlerle paylaşın. Of insanının eğitimin alanında en yüksek sevilere ulaşması noktasında bizlere ne görev düşüyorsa bugün hazır olduğumuz gibi yarında hazır olmanın gayreti içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

 

İşini bırakıp davete icabet eden tüm esnaflara teşekkür eden Of Kaymakamı Eren Arslan; "Geleceğimiz olan çocuklarımıza her alanda sağlıklı bir eğitim ortamı sunulması adına herkesin üzerine düşen görevi fazlasıyla yapması gerekiyor. Konu konuşularak geçiştirilecek bir mevzu değildir. Sadece kendi çocuklarımız değil ilçede eğitim gören tüm çocuklarımızın sorumluluğunu hissetmeliyiz. Gelişmiş ülkelerde olaylara müdahale ve çözüm üretme adına iki kavramın ön plana çıktığı görülmektedir. Bunlar proaktif yönetim yani olay meydana gelmeden önce önleyici tedbirlerin alınması ve katılımcı yönetim anlayışıdır. Bu çerçevede okullar ve sokaklarımızın çocuklarımız için güvenli eğitim alanları olması noktasında sadece polisiye tedbirler değil, hep birlikte ortaklaşa çalışarak önleyici tedbirleri alacağız. İnşallah verimli ve faydalı bir çalışma olur" dedi.

 

Karşılıklı sohbet ortamında gerçekleştirilen toplantıda kısa, orta ve uzun vadede neler yapılacağı üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu ve tüm halkın bu konuda daha duyarlı olması için alanında uzman kişiler ilçeye davet edilerek çeşitli eğitim ve konferans çalışmaları yapılması kararı alındı.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bayam Ali Tellioğlu
Bayam Ali Tellioğlu - 9 yıl Önce

Geleceğimiz için çalışmalar yapan ve gençliğimizin çok iyi yetişmesi için gayret gösteren Sayın Kaymakamımıza ,Belediye Başkanımıza ve destek veren bütün kardeşlerimize teşekkürler ediyorum. Saygılarımla.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24