Of Devlet Hastanesi’nde COVİD-19 Polikliniği açıldı

Koronavirüs salgınıyla mücadele etmek ve diğer hastaların risklerini azaltmak amacıyla Of Devlet hastaensi bünyesine COVİD-19 Polikliniği açıldı.

Of Devlet Hastanesi’nde COVİD-19 Polikliniği açıldı

Covid – 19 Pandemisi sürecinde “Pandemi Hastanesi” rolünde hizmet veren Of Devlet Hastanesi, açtığı COVİD-19 Polikliniği ile pozitif ve olası vakalara yatarak ve ayaktan tedavi ve tanı hizmeti sunuyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başhekim Op. Dr. Şaban Uysal; “Ayaktan başvuran hastalar ya da filyasyon ekiplerinin Of’un yanı sıra Çaykara, Dernekpazarı veya Hayrat’tan 112 Komuta merkezi bilgisinde getirdiği vakalar daha önce Acil Servisimiz üzerinden hastanemize girişi ve tetkikleri ya da sürüntü testleri (PCR) yapılmaktaydı. Acil Servis işleyişini bozmamak ve filyasyon, izolasyon kurallarını işletmek ve personelimizin daha rahat bir ortamda çalışmasını sağlamak adına COVİD-19 için izole bir ünite oluşturduk. Bu ünitemizin ayrı bir girişi, ayrı bekleme alanı ve hastane ile bağlantısı olmayan gözlem odaları mevcuttur. Aynı zamanda PCR testi alma kabini bulunmaktadır. Bu birimde ayaktan gelen ya da 112 ambulansı ile hastanemize tetkik, tedavi yada yatış için gelen hastalarımız ve olası vakalarımızın dışında; yurtdışına çıkacak vatandaşlarımızın da uçak kalkış saatinden 48 saat önce olmak kaydıyla PCR testleri yapılmaktadır” dedi.

Birimde sunulan hizmetler hakkında da bilgi veren Başhekim Uysal; “Bu birimde mesai saatleri içinde Uzman Hekimlerimiz Dönüşümlü olarak, mesai dışında da Acil Servis nöbetçi hekimlerimiz görev yapmaktadır. Ayrıca Sağlık görevli personeli, tıbbı sekreter, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi sadece bu alanda hizmet vermektedir. Başvuran hastalarımızın klinik durumuna göre gerekirse ilgili branş uzmanlarına danışılıp COVİD-19 servisine yatışları yapılmaktadır. Yatışa gerek duyulmayan vakalar ise ilaçları hastanemiz eczanesinden karşılanıp hastane araçlarımız ve nakil ambulansımız ile evlerine götürülmektedir. Buradaki amaç COVİD-19 pozitif ve olası vakaların toplu taşıma araçlarını kullanmasını engellemek dolayısı ile virüsün topluma bulaşmasını baştan önlemektir. Bu konuda vatandaşlarımızın, hasta ve hasta yakınlarının daha duyarlı ve anlayışlı olmasını beklemekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Hastalara ve personellere uyarılarda bulunan Başhekim Uysal; “Buranın ayrı bir alanda sağlık hizmeti vermesi hem vatandaşlarımız hem de personelimiz için büyük bir kolaylık ve ferahlık sağlamasının yanında, COVİD-19 hastalığının bulaşmasını da önemli bir ölçüde engellendiğini düşünüyoruz. Ancak burada en önemli konu hastalığın oluşmadan baştan önlenmesi ve tedbirlere uyulmasıdır. Bu konuda tüm vatandaşlarımızı ve personelimizi maske, sosyal ve fiziksel mesafe ve kişisel hijyen kurallarını aksatmadan uygulamaya davet ediyoruz. Tüm bu kuralları uygular ve tedbirlere gönülden eşlik edersek ülke olarak bu COVİD-19 virüsüne karşı galibiyetimiz ve başarımız çok kısa bir zamanda mutlaka olacaktır” dedi.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2020, 12:19

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Şahin
Mehmet Şahin - 3 yıl Önce

Hayırlı hizmetler covıtsız temiz bir dünya sağlık çalışanlarımıza başarılar dilerim iyiki varsınız

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24