Of Belediye meydanında Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıldönümü uzun bir aradan sonra Of Belediye Meydanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Of Belediye meydanında Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. Yıl dönümü nedeniyle Of’ta düzenlenen kutlama programı Of Belediye Meydanında yapıldı.

 

2000’li yıllara kadar belediye meydanında yapılan etkinlikler, Of İlçe Stadyumunun yapılmasıyla birlikte uzun yıllardır ilçe stadyumunda yapılıyordu. Of İlçe Stadyumunun yıkılacak olması nedeniyle kapatılmasının ardından bu yıl kutlama programı yeniden Of Belediye meydanında yapıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Garnizon Komutanı Mustafa Özbek alanı turlayarak öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar.

 

Biz bu meydanlara düşmanla boğuşarak geldik

Bayram kutlamasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Fırat; “Biz bu meydanlara düşmanla, namertle boğuşa boğuşa geldik. Bu vatan kimin sorusuna en güzel cevabı vererek geldik. Sevgili gençler, millet olarak 94 yılda önemli işler başardık. Ama 15 Temmuz’da gördük ki; Biz ilerlemezsek, yükselmezsek yerimizde durmamıza dahi müsaade etmeyecekler. Bu millet mazlumun yanında yer aldıkça, zalimlerin hedefi olmaya devam edecek. Biz çalışacağız, gayret edeceğiz, uyanık olacağız ve bir 15 Temmuz daha yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz. Milletimizin geleceği siz sevgili gençleri en kalbi duygularla selamlıyor, bayramınızı kutluyorum” dedi.

 

Folklor gösterisi ve Cumhuriyet Koşusu yapıldı

Kaymakam Fırat’ın konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunan program, Of Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin folklor gösterileriyle devam etti.

 

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ortaokullar arasında düzenlenen Cumhuriyet Koşusunda Yıldız Erkeklerde Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulundan Ebubekir Gedik birinci olurken, Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu’ndan Ömer Faruk İpekçi ikinci, Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’ndan Yüksel Nuri Hacıahmetoğlu ise üçüncü oldu.

 

Liseler arasında düzenlenen Cumhuriyet Koşusunda ise Solaklı Fen Lisesi’nden Murat Özbalta birinci olurken aynı liseden Onur Kaçan ikinci, Taşhan Sağlık Lisesi’nden Kadir Solmaz ise üçüncü oldu.

 

Dereceye giren öğrencilere altın ödülü

Şiir ve kompozisyon yazarak dereceye giren ve koşularda derece yapan öğrenciler Kaymakam Eyüp Fırat, Başkan Sarıalioğlu ve Garnizon Komutanı Mustafa Özbek tarafından altınla ödüllendirildiler.

 

Program, Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde yapılan geçit töreni ile sona erdi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24