‪Muhtarlarla çay hasadı toplantısı

Of Kaymakamlığı tarafından düzenlenen toplantıda Trabzon Valiliği tarafından alınan çay hasadı kararı konusunda muhtarlar bilgilendirildi.

‪Muhtarlarla çay hasadı toplantısı

Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin valilerinin katılımıyla düzenlenen “Yaş Çay Hasadı” toplantısında alınan ortak karar gereği 4 il dışında bulunan çay üreticilerine seyahat izin belgesi verilemeyecek.

Yapılan basın açıklamasında kararın Pandemi Kurulları, ÇAYKUR, Ticaret Borsası, Ziraat Odaları, ilgili Kamu Kurumları, Muhtar Dernekleri, STK’lar, Müstahsiller gibi sektör paydaşlarıyla görüşülerek alındığına yer verildi.

Karar kapsamında İl dışında bulunan çay üreticileri, çay üretimi için “Seyahat İzin Belgesi” alamayınca çay toplamak için memleketlerine gelemeyecek.

Kararın mahalle muhtarlarına tebliği için Of Kaymakamlığı tarafından muhtarlar toplantısı düzenlendi.

Koronavirüs salgını nedeniyle gerekli tedbirlerin alındığı toplantı sosyal mesafe kuralları gereği iki bölüm halinde gerçekleştirildi.

Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Emniyet ve Jandarma Yetkilileri ile daire amirler de katıldı. İki ayrı günde yapılan toplantının birinci gününe 35 muhtar, ikinci gününe de 33 muhtar katıldı.

Toplantıda Çay hasadı ile ilgili il dışından gelme taleplerinin yanı sıra Vefa Sosyal Destek Gruplarının çalışmaları ve yapılan sosyal yardımlar da değerlendirildi.


İŞTE VALİLİĞİ ALDIĞI O KARAR
Çay üreticileri için seyahat belgesi düzenlenmeyecek

Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun Valileri tarafından alınan ortak karar gereği 4 il dışında bulunan çay üreticilerine seyahat izin belgesi verilemeyecek.

Çay üretimin yapıldığı 4 il; Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun valileri tarafından alınan ortak karar gereği 4 il dışında bulunan çay üreticilerine seyahat izin belgesi verilemeyecek.

Yapılan basın açıklamasında kararın Pandemi Kurulları, ÇAYKUR, Ticaret Borsası, Ziraat Odaları, ilgili Kamu Kurumları, Muhtar Dernekleri, STK’lar, Müstahsiller gibi sektör paydaşlarıyla görüşülerek alındığına yer verildi.

İl dışında bulunan çay üreticileri, çay üretimi için “Seyahat İzin Belgesi” alamayınca çay toplamak için memleketlerine gelemeyecek.

İşte Basın Açıklaması;
Coronavirus pandemisi ile mücadele çerçevesinde, ülke genelinde ve illerimiz özelinde tedbirlerimiz devam etmektedir.

İlimizi de içine alan bölgemizde yaklaşan çay hasadı sezonunda özel önlemler alma gereği hâsıl olmuştur. Bu kapsamda alınması gereken tedbirler konusunda yerelde sektörün tüm taraflarıyla (Pandemi Kurulları, ÇAYKUR, Ticaret Borsası, Ziraat Odaları, ilgili Kamu Kurumları, Muhtar Dernekleri, STK’lar, Müstahsiller vb.) görüşülmüş, Bakanlıklarımızla gerekli bilgi paylaşımları yapılmıştır.

İlgili Bakanlıklarımız ve kurullar nezdinde de bölgeden alınan bilgiler ve Bakanlıklarımızda mevcut diğer verilerle birlikte yapılan değerlendirmeler sonucunda, bölgemizde gerekli koruma tedbirlerini aksatmadan, ekonomimiz için çok önemli olan çay hasadının tamamlanması için ortak kararla;

-Temel mücadele unsurunun izolasyon ve vatandaşların bulunduğu yerde kalması gerçeğinden hareketle, salgının illerden diğer illere bulaş riskinin olması, 31 il için giriş/çıkış seyahat yasağının devam etmesi nedenleriyle ve şimdilik çayın ilk hasat dönemi olan mayıs ayı hasadı ile sınırlı olmak kaydıyla çay hasadı yapılacak Rize, Trabzon, Artvin, Giresun illeri dışındaki müstahsillerin, bu illere gelişi için seyahat izni verilemeyeceğinden,

-Çay hasadıyla ilgili tüm faaliyetlerin bu iller içerisinde mevcut ve illerin temin edeceği işgücü ile planlanmasına,

-İllere gelemeyecek müstahsillerin çay hasadını illerde irtibatlı oldukları kişiler aracılığıyla yaptırmalarına,

-Buna imkânı olmayan müstahsiller için sektörün paydaşlarıyla oluşturulacak vefa sosyal destek organizasyon kurullarıyla alternatif çözümler üretilip çay hasadının sorunsuz bir şekilde tamamlanmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Cengiz albayrak
Cengiz albayrak - 4 yıl Önce

Yöneticilerimizin müstahsillerimizin sorunlarına çözüm üretip güven vermelerini bekliyoruz. Müstahsikleri getirdmiyorsanız çayları kesecek olan ekipleri millete tanıtın. Çözümse amaç en doğrusu bu şekil olur. Belirsizlik ortamı milleti geriyor.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24