Müftü Veysel Çakı; Yaz Kurslarını önemseyin

Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı Of Müftüsü Recep Onat’ı ziyaret edip Uğurlu Beldesi’nde incelemelerde bulundu.

Müftü Veysel Çakı; Yaz Kurslarını önemseyin
Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı Of Müftüsü Recep Onat’ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
 
Müftülük ziyaretinin ardından Uğurlu Beldesi’ne geçen Çakı, Merhum Mehmet Rüştü Aşıkkutlu hoca efendinin kabrini ziyaret etti.
 
Cuma namazı öncesinde Uğurlu Merkez camiinde vatandaşlara vaaz veren Müftü Çakı, Yaz Kur’an Kurslarının önemine değinerek “Yaz Kur’an Kurslarının süresi çok kısa ama çok önemlidir. Bu kurslara katılan öğrencilerin birçoğu örgün eğitim veren Kur’an Kurslarımıza gitmeyecek. Burada aldığı bilgilerle ömür boyu ibadet etme bilinci gelişecek” dedi.
 
Din görevlilerini de uyaran Çakı, “Din Görevlileri kardeşlerimize de çok önemli görevler düşüyor. Çocuklarımızın gönül dünyasında olumlu veya olumsuz her türlü davranış çocuklarımıza ömür boyu etki ederek, İslam dinine, Camiye, Cemaate bakış açıları gelişecek” ifadelerini kullandı.
 
Ebeveynlere de önemli görevler düştüğünü belirten Çakı, “Anne babalara da çok önemli görevler düşüyor. Annemiz veya babamız çocuğum evden gitsin de nereye giderse gitsin biraz kafa dinleyelim gayesinde olmamalıdır. Ciddiye almalıdır. Dersaneye gönderirken nasıl takip ediyorsa öyle takip etmelidir. Çocuk eve geldiğinde sorgulamalı ne öğrendiğini anneye babaya anlatmasını istemelidir. Çocuğuma üç saat de hoca baksın anlayışı ile arzu edilen verim alınamaz” dedi.
 
Cuma namazı sonrası vatandaşlarla sohbet eden Çakı, Uğurlu Belediye Başkanı İsmail Hikmet Yalçınkaya’yı makamında ziyaret ederek belde hakkında bilgiler aldı.
 
Belde de inşaatı tamamlanan Kız Kur’an Kursunda incelemelerde bulunan Veysel Çakı, Erkek Kur’an Kursuna geçerek burada öğrencilerle bir süre sohbet etti.
 
Kur’an Kursu Yöneticisi Abdülbaki Öztemel’den Kurslar hakkında bilgiler aldı ve hafız öğrencileri dinledi.
 
Öğrencilere seslenen Çakı, “Bu nezih ortamın kıymetini çok iyi bilin ve buna göre derslerinizi zamanında aksatmadan tamamlayın. Ben ilk ilçe müftüsü olarak atandığımda makam odasındaki masam bu kadar güzel değildi. Tüm teknolojik imkânlar burada mevcut. Ders yapmamanız için hiçbir neden yok” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24