Müdür Aktaş, Of’ta Okul Aile Birliği Başkanlarıyla buluştu

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Of'taki Okulların Okul Aile Birliği Başkanları ve göreve yeni başlayan Aday Öğretmenlerle toplantı yaptı.

Müdür Aktaş, Of’ta Okul Aile Birliği Başkanlarıyla buluştu

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde Of Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Ortaöğretim Şube Müdürü Gülsüm Memişkaptanoğlu ve Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Okul Aile Birliği Başkanlarıyla bir araya geldi.

 

İdareci ve öğretmenlerimiz ne kadar önemliyse

Okul Aile Birliklerimiz de o kadar önemlidir

Okulların Aile Birliklerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş; “Eğitim-öğretim, sosyal kültürel faaliyetler ve okullarımızın fiziki mekanlarının iyileştirilmesi noktasındaki çalışmalarımızın sizden ayrı bir şekilde düşünülmesi asla söz konusu değildir. Bunun için Milli Eğitim Müdürlüğü, diğer idari personel ve okul müdürlüğü ne kadar önemliyse okul aile birliklerimiz de en az o kadar önemlidir. Biz bir başarı beklentisi içerisindeysek, kaliteli eğitimi daha yukarı taşımak noktasında bir gayretimiz var ise, bu sizinle beraber olacaktır. Bu yüzden bizim eğitim öğretim içerisinde attığımız adımlar sizlerle beraber olacaktır. Yani biz bir aileyiz. Dolayısıyla biz yapmış olduğumuz faaliyetleri, hedeflerimizi, ilkelerimizi, önceliklerimizi sizlerle paylaşalım istedik. Yeni eğitim-öğretim yılı içerisinde yeniden görev almış arkadaşlarımızı tanıyalım, onları tek tek dinleyelim, zihinlerdeki sorulara cevap bulmaya çalışalım, varsa önerileri alalım ve beraberce bir istişarede bulunalım, diye bu toplantıları yapıyoruz” diye konuştu.

 

Başkanlar sorunlarını iletme fırsatı buldu

Okul Aile Birliği Başkanlarına tek tek söz vererek sorun ve önerilerini dinleyen Aktaş’a başkanlar madde bağımlılığı, çevre düzenlemesi, öğrenci-veli diyaloğu, okul güvenliği, özel yemek, fiziki mekan ve temizlik konularındaki mevcut durum ve taleplerini paylaştılar.

 

Toplantı nedeniyle Müdür Aktaş’a teşekkür eden Okul Aile Birliği Başkanları; “İlk defa düzenlenen bu toplantı gerçekten iyi bir toplantı oldu. Okullarda yaşadığımız sorunlarımızı eğitimin ildeki en üst yöneticisine aktarımını sağladık. İnşallah bu tarz toplantılar belirli dönemlerde düzenlenir ve sorunlara çözümler üretilir” ifadelerini kullandılar.

 

Vatanını bayrağını seven,

ana-babasına saygı duyan bireyler yetiştirin

Göreve yeni atanan aday öğretmenlerle de bir araya gelen Müdür Aktaş, yeni başladıkları bu mesleğin hayırlı uğurlu olmasını ve başarılı olmalarını temenni etti. Aktaş; "Çocuklarımızı hayata hazırlama noktasında beraber çalışıyoruz. Bundan dolayı biz bir ekibiz, bir aileyiz. Atandığınız okullarda hem öğretmenlerimizle hem velilerimizle uyum içerisinde olmanızı istiyoruz. Çocukları severseniz, bu sevgiyi onlara hissettirtebilirseniz onlar da sizi sevecektir. Dolayısıyla onlar da sizin derslerinize ilgi duyacak ve size karşı mahcup olmamaya gayret edeceklerdir.  Hangi branştan olursanız olun, sizden istediğimiz ortak şey, size emanet ettiğimiz çocukların vatanını seven, bayrağını seven, anasına babasına saygı duyan, geçmişi ile köprü kurabilen bir birey olmasına katkıda bulunmanızdır. Bunu yaparsanız mesleğinizi en güzel şekilde icra etmiş olursunuz" diye konuştu.

 

Toplantıların ardından öğle yemeğini Okul Aile Birliği Başkanlarıyla birlikte yiyen Müdür Aktaş, yemeğin ardından Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini de ziyaret ederek, öğretmenler odasında okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi.

 

Müdür Aktaş, İrfanlı Mahallesinde yapımı tamamlanmak üzere olan İlkokul inşaatını da yerinde inceleyerek İlçe Müdürü İdris Kabahasanoğlu’ndan bilgiler aldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ergün SEZGİN
Ergün SEZGİN - 9 yıl Önce

Kıymetli devlet büyükleri okullarda kesinlikle hangi adla olursa olsun para toplamak yasak diyor. Ama okullarda ilkokulundan lisesine hepsinde para toplanıyor. Eğer eksik varsa Milli eğitimden talep edersin. Ha vermediler. O zaman sadece öğrenciden değili öğretmenlerin bizzat kendileri de verir. Örneğin çalıştırılan hizmetli günde 2 defa öğrenci tuvaletini yıkıyorsa, 10 defa öğretmen tuvaletini yıkıyor. Hocalarımıza paşa çayı demliyor. Yani alınan hizmet bir nevi öğretmenler için alınıyor. Hemen atlamayın. Bu benim görüşüm. Aksini de görmedim hiç. Saygılar.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24