Kuran gönüllülerinden dönem sonu programı

Of Çarşıbaşı Büyük Camiinde “Yetişkinlere yönelik Kuran Öğretimi” projesi 3. dönemi yapılan dua programıyla sona erdi.

Kuran gönüllülerinden dönem sonu programı

Of Çarşıbaşı Büyük Camiinde üç yıldır halka yönelik uygulanan “Yetişkinlere yönelik Kuran Öğretimi” projesi 3. dönemi yapılan dua programıyla sona erdi.

 

Çarşıbaşı Büyük Camii İmam Hatibi İsmail Küçükakyüz’ün koordinatörlüğünde Hüseyin Karaahmetoğlu ve Yahya Sula hocaların katkılarıyla

gerçekleşen proje Ekim ayından başlayıp Nisan ayında sona eriyor.

 

Bu yılki kapanış programına Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu katıldı. Çarşıbaşı Büyük Camii altında oluşturulan sınıflarda yatsı namazından sonra gerçekleştirilen programda İsmail Küçükakyüz proje hakkında bilgi verdi.

 

Proje koordinatörü Çarşıbaşı Büyük Camii İmam Hatibi İsmail Küçükakyüz konuşmasında, “ Rabbimize şükürler olsun ki üçüncü dönemimizi de hayırlısıyla tamamladık. Rabbimiz ne diyor, hayat kitabımız bizden nasıl yaşamamızı istiyor? Anlayışıyla üç yıl önce toplumun bütün kesimlerinden gelen talep üzerine tamamen gönüllülük esası üzerine bir proje başlattık. Sırf Allah rızası için, hiçbir dünyalık beklenti olmadan;  önce Kuran’ı yüzünden okuma, ardından okuduğu ayetlerin manalarını öğrenme,  sonra okunan ayetlerin tefsirini yapma en son olarak da hayatımıza etkilerini öğrenmeye çalışıyoruz. Tıpkı Peygamberimiz ’in Mescidi Nebi’sinin bitişiğindeki herkese açık olan Ashabı Suffe  gibi her gelene alabildiği kadar eğitim veriyoruz. Burada dünyalarını değiştiren ashap dünyayı değiştirdi. Arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre sınıfımızda elde ettiği bilgileri hayatlarını uygulayarak büyük değişim yaşıyorlar. Allah nasip ederse gelecek yıl kaldığımız yerden devam edeceğiz. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” Dedi.

 

Of Kaymakamı Eyüp Fırat da yaptığı konuşmada, “ Sizleri tebrik ediyorum. Çok güzel ve hayırlı bir proje yürütüyorsunuz. Allah’ın kelamını, dinimizin güzelliklerini alanında yetkin hocalarımızdan öğreniyorsunuz. Hiçbir dünyalık beklenti olmadan, zamanınızı ayırarak, kimsenin zorlanması olmadan göstermiş olduğunuz gayret takdir edilecek bir davranıştır. Burada görevli hocalar başta olmak üzere müftümüzü ve emeği geçen herkesi kutluyorum. İnşallah gelecek sezon zamanımız müsait olursa zaman zaman aranızda olmaya çalışacağım. Rabbim başarınızı daim eylesin.” sözlerini kullandı.

 

Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da birer selamlama konuşması yaptılar. Konuşmaların ardından Kaymakam Fırat kursa katılanlarla sohbet ederek dertlerini dinledi. İkramın ardından yapılan dua ile program sona erdi.

Haber 7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24