Köktaş; Türkiye rüzgar enerjisinde 8.sırada

Of Teknoloji Fakültesi’nde düzenlenen Enerji Günleri etkinliğinde konuşan EPDK Eski Başkanı ve Enerji Vakfı Başkanı Hasan Köktaş, Türkiye’nin rüzgar enerjisinde dünyada 8.sırada olduğunu ifade etti.

Köktaş; Türkiye rüzgar enerjisinde 8.sırada

Karadeniz Teknik Üniversitesi Of Teknoloji Fakültesi tarafından düzenlenen 2. Enerji Günleri etkinliğinin konuğu Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Eski Başkanı ve Enerji Vakfı Başkanı Oflu hemşerimiz Hasan Köktaş oldu.

 

Öğrencilere enerji konusunda önemli bilgiler veren Köktaş, enerjinin dünü, bugünü ve yarını hakkında öğrencilere bilgiler sundu.

 

Enerji dış politikaları belirleyen en önemli unsurdur

Enerji Vakfı Başkanı Hasan Köktaş konuşmasında; “Bilgisini üretmediğiniz enerji politikalarında başarılı olamazsınız. Bugün yeryüzünde en fazla ihtiyaç olan enerjiden bahsediyoruz. Enerji reytingi en fazla olan üründür. Enerji spekülasyonlara açık, ülkelerin dış politikalarını belirleyen en önemli unsurdur. Dünyada enerji tüketimi hızla artıyor. Fosil yakıtlar hala dünyanın en önemli enerji kaynaklarıdır. Bu 2040 yılına kadar da devam edecek. Bu tarihten sonra yenilenebilir enerji kaynakları daha da önem kazanacak. Türkiye enerji yatırımlarında önemli atılımlar yaptı. Türkiye dünya ekonomisinde 19. sırada bulunuyor. Çin, ABD, Rusya, Hindistan dünya enerjisinin yarısını kullanıyor. Bunun % 25’ini Çin harcıyor. Dünyada hava kirliliğinin % 50’sine ABD, Çin, Hindistan neden oluyor. Nükleer enerji bugün hala en önemli enerji kaynaklarından biri olarak kullanılıyor” diyerek enerji kullanımındaki genel hatları ifade etti.

 

Bilgiyi kendiniz yapmalısınız

Enerjinin geleceğine dair değerlendirme yapan Köktaş; “Gelecekte enerjiyi tüketenler enerjiyi domine edecek. Yenilenebilir enerjiye hızlı bir yöneliş var. Türkiye Rüzgar Enerjisinde dünyada 8. Sırada yer alıyor. Ülkemizde elektrik üretimine büyük destekler var. Gerek ülke olarak gerek kişisel olarak deneyim ve tecrübelerimiz hayata daha hızlı ve doğru hazırlanmamızı sağlayacaktır. Eğitim önemlidir ancak tek başına yeterli değildir. Bugün bilgiye her yerden ulaşabiliyorsunuz. Önemli olan onu hayatta kullanabilmektir. Kendinizi yetiştirmedikçe, kendinize özel alan belirlemesiniz. Davranışlarınızı değiştirmeniz geleceğinizi belirleyecektir. Bilgiyi doğru alıp, kullanıp, bilgiyi kendinizin yapmalısınız. Bilgiyi kendinizin yaparsanız öne geçebilirsiniz.” dedi.

 

Konferans sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Köktaş’a Of Kaymakamı Eyüp Fırat tarından günün anısına teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Programın ardından Kaymakam Eyüp Fırat, Enerji Vakfı Başkanı Hasan Köktaş, KTÜ Of Teknoloji Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İrfan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu öğrencilerle çay içip sohbet etti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24