Kızılay Gençlik Üyeleri kolonya, şeker ve Hadis dağıttı

Mevlid Kandili nedeniyle Kızılay Sürmene Gençlik Kolları Of Çarşıbaşı Camii’nde vatandaşlara kolonya, şeker ve Hadis-i Şerif dağıttı.

Kızılay Gençlik Üyeleri kolonya, şeker ve Hadis dağıttı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (sav)’in Dünyayı Şereflendirdiği gece olan Mevlid Kandili, Of’ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

 

Kandil nedeniyle Camilere akın eden vatandaşlar, yapılan vaazı nasihatleri dinledi ve yapılan dualara amin dedi. Kılınan yatsı namazları ile kandil programları sona erdi.

 

Kızılay Gençlikten Kandil Simidi

Kızılay Sürmene Gençlik Kolları Üyesi olan bir grup Üniversite öğrencisi de Kandil nedeniyle Of Çarşıbaşı Camii’nde namaz çıkışında vatandaşlara kolonya ve şeker ikram etti. İkramlar arasında Hadis-i Şerif de vardı.

 

Küçük kağıtlara yazılı Hadis-i Şerifleri de cemaate dağıtan Kızılay Gençlik Üyeleri, farklı uygulamaları ile dikkat çekti.

 

Kadın cemaati de ihmal etmeyen Gençlik Üyeleri, bayan üyeleriyle birlikte bayan cemaate de kolonya ve şeker ikramında bulunarak hazırladıkları Hadis-i Şeriflerden de takdim ettiler.

 

Din Görevlileri Derneği de çay ikram etti

Cemaate kolonya, şeker ve Hadis-i Şerif ikram eden Gençlik Üyelerini bu örnek çalışması nedeniyle takdir eden Of Din Görevlileri Derneği üyeleri de Dernek Merkezi’nde ağırladıkları gençlik üyelerine çay ikramında bulundu.

 

Bu tür örnek faaliyetlerin takdir edilmesi gerektiğini belirten Of Din Görevlileri Derneği Başkanı İsmail Küçükakyüz Hoca; “Gençlerimizin dini değerlerimize önem vermesi bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Genç kardeşlerimiz güzel bir örnek sergilediler. Biz de onlarla sohbet edelim diye onlara çay ikramında bulunduk. Kendilerini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

1444. yılı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) dünyaya gelişinin 1444’üncü yıldönümü dolayısıyla bir Mevlit Kandili mesajı yayımladı.

 

Hz. Peygamber ile gelen vahiy ışığının gönülleri aydınlattığını belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bu vahiy ışığının bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini; vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve topyekûn yeryüzü ahalisi için mevlid kandilinin barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” dedi.

 

Diyanet İşleri Başkanı Görmez mesajında, Hz. Peygamber’in adalete ve merhamete dayalı kuşatıcılığının birlikte yaşadığı ashâbına olduğu kadar, gelecek ümmetini de kapsadığını, O’nun sözlerinin, insanı özüyle tanıştıran, kendisiyle barıştıran, tabiatla kaynaştıran, Rabbine yönelten hatırlatıcı düsturlar olduğunu ve O’nun hayatının bizim için insafın, vicdanın, affın, sabrın, hoşgörünün ve şefkatin örnekliği olduğu ifadelerine yer verdi.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
FATİH SEYHAN
FATİH SEYHAN - 9 yıl Önce

İLGİLİ DERNEĞİN İKRAMINDAKİ AYRINDI KOLONYA İLE ŞEKER VS. İKRAM ETMİŞLER YAHU BİR İYİLİK YAPIYORSUNUZDA ALKOL İLE YAPILAN KOLONYA YERİNE GÜL SUYU İKRAMINDA BULUNSAYDINIZ BU GÜZEL GECEDE İYİ OLMAZMIYDI ?

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24