Kış ortasında Of’ta arazi yangınları

Of’un Erenköy, Taşhanpazarı, Cumapazarı, Gürpınar ve Sugeldi mahallelerinde meydana gelen yangınlar nedeniyle ekipler seferber olurken çok sayıda arazide bikti örtüsü yandı.

Kış ortasında Of’ta arazi yangınları

Of’ta sıcak ve rüzgarlı havanın etkisiyle arazilerinde temizlik yapan vatandaşlar, rüzgarlı havada arazilerindeki atık malzemeleri yakmak isteyince yangınlara sebep oldular.

 

Sabah saatlerinde Erenköy’de başlayan yangının ardından Taşhanpazarı, Cumapazarı ve Gürpınar’da ayrı ayrı arazi yangınları meydana geldi. Akşam saatlerinde bu kez yangın haberi Sugeldi Mahallesi’nden geldi.

 

Tüm yangınların ortak noktasının arazilerde yakılan anız ve benzeri malzemelerden kaynaklı olması dikkat çekti.

 

Yangınlarla ilgili Of Havadis’e açıklama yapan Of Kaymakamı Eren Arslan; “Kasım ayında Karadeniz’de yangın olması tuhaf olsa da maalesef vatandaşlarımızın sorumsuzluğu nedeniyle 5 ayrı mahallemizde yangınlar meydana geldi. Jandarmamız, İtfaiye ekiplerimiz, Orman Şefliği çalışanlarımız, belediye ekiplerimiz ve iş makinelerimizle gün boyu yangından yangına koşturduk. Birçok arazimize zaten yol ulaşmıyor. Tüm ekiplerimiz seferber oldu. Milli servetimiz heba oluyor. Vatandaşlarımızın bu konularda çok daha hassas ve duyarlı olmasını özellikle istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Beş ayrı mahallede meydana gelen yangınların saat 22 suları itibari ile söndürüldüğü öğrenilirken yangınlarda can kaybı yaşanmaması sevindirdi.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24