Kırşehir’in Oflu Müftüsü Balık emekliye ayrıldı

Dört yıldır Kırşehir İl Müftüsü olarak görev yapan Oflu hemşerimiz Mustafa Balık emekliye ayrıldı. Müftü Balık için Kırşehir’de veda gecesi düzenlendi.

Kırşehir’in Oflu Müftüsü Balık emekliye ayrıldı

Kırşehir'ın Oflu Müftüsü Mustafa Balık’ın emekli olması nedeniyle Kırşehir müftülüğü tarafından bir veda yemeği düzenlendi.

 

Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mehmet Alabacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftçi, Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Genel Meclisi Başkanı Ecz. Şuayip Soysal, Siyasi Parti İl Başkanları, İlçe Müftüleri, Sendikaların il Başkanları, İl Müftülüğü Personelleri, İş adamları, Hayırseverler, İmam-Hatipler, Kur’an Kursu öğreticileri ve çok sayıda misafir katıldı.

 

Düzenlenen veda yemeğinde İlçe Müftüleri adına bir konuşma yapan Kaman İlçe Müftüsü Metin Arcaklıoğlu; " İl Müftümüz sayın Mustafa Balık ile 4 yıldır beraber görev yaptık. Hocamız bizlere hep rehber oldu. İl Müftüsü vardır irşadçıdır, il müftüsü vardır inşaatçıdır, Mustafa Balık hocam hem irşatçıdır hem de inşaatçıdır. Hocama emeklilik hayatında başarılar dilerim. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

     

İl Müftüleri adına konuşma yapan Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil; “Bizleri bu güzel programa davet ettiğiniz için sizlere sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Bir kadim dostum olan Sayın Mustafa Balık’ı uğurlamanın hüznünü yaşıyorum. O kadim dost ki tuttuğunu koparan, söz verdiği zaman sözünde duran, başarılı, çalışkan dostum, vefalı dostum Mustafa Balık sana emeklilik hayatında başarılar diliyorum. Mustafa Balık hocam samimiyetine güvendiğim, alçak gönüllü bir insan. Onun emekliye ayrılması hizmetten de emekli olacağı anlamına gelmez. Kırşehir’e yapmış olduğu güzel eserleri görüyoruz kendisine bu güzel eserleri Kırşehir’e kazandırdığı için de teşekkür ediyoruz. Sayın hocama bundan sonraki hayatında sağlık ve afiyetler temenni ederken Rabbimden hayırlı hizmetle vesile kılmasını niyaz ediyorum” dedi.

    

Vali Yardımcısı Mehmet Alabacak ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de konuşmalarında emekliye ayrılacak olan il Müftüsü Mustafa Balık’a bundan sonraki hayatında mutluluklar dilediler. 

   

Hediyelerin takdim edilmesinden sonra veda konuşmasını yapan Müftü Balık; "Kırşehir adına hizmetleri hatırlayarak ve bu programa davetinizden dolayı çok teşekkür ederim. Rabbim bizlere bu görevi verdi, bizlerde bu görevi en iyi şekilde tamamlayıp emekli oluyoruz. Rabbime ne kadar şükretsem azdır. Bizlere bu hizmetleri vermeyi nasip eden, 6 tane önemli eseri 4 yılda bitirmeyi nasip eden Cenabı Allah'a şükrediyorum. Kırşehir’de 4 yıl görev yaptım, bu 4 yıl içerisinde ilimize güzel eserler kazandırdık. Bizlere yardımcı olan çalışmalarımızda hep yanımızda olan bütün görevli arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum.

 

Yedi yıldır inşaatı bekleyen ve bizler göreve geldiğimizde yönetimini devraldığımız Hoca Ahmet Yesevi Camii kısa süre içerisinde yapımı tamamlandı ve ibadete açıldı. Gönül şehri Kırşehir’de bulunan Ahi Evran Üniversite içerisinde güzel bir proje ile hayata geçindiğimiz ve Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından temeli atılan Ahi Evran Üniversite Camii inşaatı da süratli bir şekilde devam ediyor. Destek ve hizmetlerinden dolayı buradan Hayırsever iş adamı Muzaffer Marşap abimize teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

Müftü Balık, Gölhisar İlçesi’nde ve Karakurt Mevkii’nde yapımı tamamlanan Camiler, Yatılı Kız Kur’an Kursu ile kısa bir süre önce temeli atılarak yapımına başlanan Hacı Ali Cihan Camii, Hacı Mehmet Cihan Kur’an Kursu projelerini de hatırlatarak yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Yeni gelecek olan müftüye de başarılar dileyen Müftü Balık; “Gülen yüzlerinin solmasın. Baki kalan bu kubbede bir hoş seda bırakabildik ise ne mutlu bize diyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24