Kaymakam Fırat Gazileri kahvaltıda ağırladı

19 Eylül Gazileri Anma Günü nedeniyle Of Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kahvaltıda Kaymakam Fırat, Başkan Sarıalioğlu ve Daire Amirleri şehit yakınları ve gazilerle buluştu.

Kaymakam Fırat Gazileri kahvaltıda ağırladı

Ülkemizde her yıl düzenlenen 19 Eylül Gazileri Anma Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Of’ta da kutlandı. 19 Eylül Gazileri Anma Günü için ilk program Of Hükümet Konağı bahçesinde düzenlendi. 

 

Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Cengiz, Jandarma Komutan V.  Ast.Sb. Kıdemli Başçavuş Aşkın Hava, Of Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Yusuf Parıltı, Emniyet Müdürü Gürkan Demirkan, MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, Sivil Toplum Temsilcileri, Daire Amirleri, Askeri erkan, Gaziler, Şehit ve Gazi yakınlarının katıldığı törende Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıalioğlu  anıta çelenk sundular. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Of Jandarma Komutan V. Ast.Sb. Kıdemli Başçavuş Aşkın Hava yaptı. Öğrencilerin Gaziler Günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okumaları ardından resmi tören sona erdi.

 

Gaziler Gününün resmi kutlama programı Of Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı. Okulun konferans salonunda yapılan etkinliğe Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Cengiz, Jandarma Komutan V.  Ast.Sb. Kıdemli Başçavuş Aşkın Hava, Of Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Yusuf Parıltı, Emniyet Müdürü Gürkan Demirkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu,  daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan program, öğrencilerin mini tiyatro oyunu ile devam etti. Şiirlerin okunması, şehit ve gazilerle ilgili slayt gösterisi yapıldıktan sonra programda 15 Temmuz hain kalkışmasının anlatıldığı video gösterimi ile sona erdi.

 

Program öncesi Kaymakam Eyüp Fırat şehit aileleri ve gazilere kahvaltı verdi. Kahvaltıya etkinliğe Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Cengiz, Jandarma Komutan V.  Ast.Sb. Kıdemli Başçavuş Aşkın Hava, Of Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Yusuf Parıltı, Emniyet Müdürü Gürkan Demirkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24