İstiklal Marşı’nın 99.kabul yılı Of’ta kutlandı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 99.yıl dönümü nedeniyle Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen programda Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatılırken İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında 1.olan öğrenciler İstiklal Marşı’nı okudular.

İstiklal Marşı’nın 99.kabul yılı Of’ta kutlandı

İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 99. yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Of’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasına Of Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursta İşitme engellilere yönelik işaret dili eğitimi alan kursiyerler de işaret diliyle eşlik etti

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “Bugün, İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yılını kutluyoruz. İlçemizde 6 yıldan beri okullarımızda geleneksel olarak İstiklal Marşımızı Güzel Okuma yarışmaları düzenliyoruz. Bu yıl okullarımızda yaklaşık 1500 öğrencimiz İstiklal Marşı’nı ezberleyerek yarışmaya katıldı. Bu yarışmalardan maksadımız geleceğin teminatı olan çocuklarımıza milli, manevi değerleri benimsetmek; vatan, millet şuuru kazandırmaktır. Çünkü İstiklal Marşı, tarihe gömülmek istenen şanlı bir milletin diriliş destanıdır. İstiklal Marşı’nı okurken marşın yazıldığı dönemi dikkate almak, o dönemi iliklerimize kadar hissetmek lazımdır. Aksi takdirde marşımız bir şiir olmaktan öteye gitmez. İstiklâl Marşı, milletimizin inanç ve özgürlük destanıdır. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif, kendisini vatanına milletine adamış büyük bir şahsiyettir. Vatanını, dinini, milletini her şeyden üstün tuttuğunu gerek yaşantısında, gerekse eserlerinde görmek mümkündür. Milletin geleceği olan gençlerin de bu şuurda yetişmesini istemiştir. “Safahat” kitabında, Mehmet Akif’in Asım’ın Nesli diye hayal ettiği neslin, “İman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış; karakterli, ahlaklı, kişilikli; vatanına, milletine ve dinine sahip çıkan, dahası bunları yüceltmek için tüm imkânları seferber eden bir gençlik” olduğunu ifade ediyor. Bu günün Asım’ı kendini gelişen ve ilerleyen bilgiyle yoğurarak, tembellikten ve korkaklıktan arındırarak ilmi ve fikri gelişmelere ayak uydurmalıdır. Bu ayak uydurma ise kendine dayatılan gelenek-görenek, kültür ve ahlak değerleriyle değil, kendi özünde olan imanla yoğrulmuş yaşam tarzı olarak görülmelidir. Bugünün Asımı diniyle, diliyle, kültürüyle, sanatıyla, düşüncesiyle, eğitimiyle, toplumun her yapısıyla dinamik bir bağ kurarak yol almalıdır. Sevgili Gençler, Yetiştirmiş olduğumuz günümüz asımın nesilleri 15 Temmuzda yapılan darbe girişimine karşı durarak, vatanını, milletini, bağımsızlığını, özgürlüğünü, namusunu çiğnetmeyen, bu uğurda şehit ve gazi olan vatan evlatlarıdır. Gerektiğinde bu salondaki hepimiz bu uğurda şehit ve gazi olmaya hazırız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Konuşmanın ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu oratoryo sergilendi. Ardından günle ilgili şiir ve yazılar okundu. M. Akif Ersoy’un hayatı ve mücadelesinin konu edildiği video sunumu ve ödüllü bilgi yarışması yapıldı.

Bilgi yarışmasının akabinde İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında ilkokul, ortaokul, lise kategorilerinde birinci olan öğrenciler İstiklal Marşı’nı okudular. Ardından ödül törenine geçildi. Yarışmalarda üçüncü olan öğrencilere ödülleri ilçe Jandarma Komutanı Teğmen Tanju Tanrıverdi, ikinci olanlara Of Teknoloji Fakültesi Dekanı İrfan Acar, birinci olanlara Of Kaymakamı Eyüp Fırat takdim etti.

Ödül töreninde konuşan Kaymakam Fırat; “Samimiyetle söylemek gerekirse çok anlamlı ve gururlandığımız bir program oldu. Öğrencilerimiz çok iyi hazırlanmışlar. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” diyerek duygularını ifade etti.

Konuşmaların ardından çekilen toplu fotoğraf çekimiyle İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yıl kutlama programı sona erdi.

Kutlama programına; Kaymakam Fırat’ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Tanju Tanrıverdi, Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen M. Akif Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Süleyman Bedir ve Numan Turan, Memursen Of İlçe Başkanı Yüksel Yaşar, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2020, 16:09

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24