İsmail Yıldırım’da hedef “kalbine dokunulmayan” öğrenci kalmasın

Hayırsever Yıldırım ailesi tarafından Of’un eğitimine kazandırılan İsmail Yıldırım İlkokulu, başarılı eğitim kadrosu, mükemmel fiziki ortamı ve elde ettiği başarılarıyla Of’un marka eğitim kurumlarından biri olmayı başardı.

İsmail Yıldırım’da hedef “kalbine dokunulmayan” öğrenci kalmasın

Of Havadis Gazetesinin 2017-2018 Eğitim Öğretim sezonuna özel olarak uygulamaya koyduğu “Okullarımızı Tanıyalım” projesi kapsamında bu hafta sizlere Of Merkez İsmail Yıldırım İlkokulu’nu tanıtıyoruz.

 

İsmail Yıldırım İlkokulu, kurduğu sistemle öğretimden önce eğitimi hedefleyerek geleceğin Türkiye’sine sağlam karakterli öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyor.

   

Okulun Kısa Tarihçesi

İsmail Yıldırım İlköğretim Okulu olarak 2003-2004 eğitim-öğretim yılında sekiz yıllık okul olarak hizmete açılmıştır. İsmail Yıldırım İlkokulu’nu Of’un hayırsever iş adamaları İsmail Yıldırım’ın oğulları Zafer Yıldırım ve Savaş Yıldırım kardeşler babalarının anısına yaptırmışlardır. 20013-20014 eğitim yılının ikinci döneminde o zaman adı Şehit Öğretmen Ali Bulut İlköğretim Okulu olan  sonradan  Mikdat Sarıalioğlu tarafından inşa edilen Mikdat Sarıalioğlu İlköğretim Okulu’nun ilkokul kısmındaki öğrencilerini bünyesine alarak eğitim- öğretim vermeye devam ediyor.

                    

Okulun Birimleri

2 idareci ve 33 öğretmenin bulunduğu okulda 266 erkek ve 249 kız olmak üzere 515 öğrenci bulunmaktadır. Öğrenciler için 25 derslik, bilgisayar odası, laboratuar sınıfı, 3000 kitap bulunan kütüphane, modern ses sistemiyle donatılmış konferans salonu, yemek salonu bulunmaktadır. Taşıma merkezli olan okulda 80 öğrenci 6 servis aracıyla taşınmaktadır.

 

Okulun Başarıları

2013-14 eğitim öğretim yılında 4+4+4 sisteminin getirilmesiyle ikinci kademesi olan ortaokul kısmı kaldırılarak ilkokula dönüşen İsmail Yıldırım İlkokulu çeşitli başarılara imza atmıştır. Bunlardan bazıları; İstiklal Marşını güzel okuma ilçe birinciliği, minikler futbol yarışmasında ikincilik, şiir okuma ve resim yarışmalarında çeşitli dereceler, 15 Temmuz ile ilgili “Küçük Gazi” adlı öykü kitabı yazılmış ve kitap ödül almıştır. Bunların yanında velileri “Mahremiyet ve çocuk istismarı” hakkında bilgilendirme çalışmaları, sınıflar düzeyinde “Veli Kitap Okuyor” projesi, çocuklara yönelik; “Ödevimi Yapıyorum Puzzle ımı Tamamlıyorum” projesi, “Veliler Takipte” projesi ile her gün bir veli sınıf etkinliklerine katıldı. Sosyal etkinlikler kapsamında “bahar şenliği” adı altında mangala, oyun parkuru, dokuz taş gibi oyun ve yarışmalar düzenlenmektedir.

 

Yetenekli, enerjik, coşkulu ve üretken oluşumuzun farkındayız

Okul Müdürü Rıza Ercihan okul vizyon ve misyonuyla ilgili ; “21. Yüzyıl nitelikli insan yetiştirmenin yanında bu gücü doğru ve yerinde değerlendiren, küresel bilgiyi kullanarak yeni bilgiler üreten, bilgiyi ekonomik ve sosyal faydaya dönüştürebilen, bu süreci bilgi ve iletişim teknolojileri ile bütünleştirebilen ve insan odaklı kalkınma anlayışı benimseyen ülkelerin yüzyılı olacaktır. Günümüzde teknolojik, ekonomik, siyasi, toplumsal ve kültürel alanlarda hızlı ve etkileşimli bir değişim süreci yaşanmaktadır. Yaşanan değişim pek çok fırsatın yanı sıra, çeşitli tehditlerin kaynağı olabilmektedir. Bu şartlar altında ancak, değişimi zamanında ve doğru bir şekilde algılayarak, kendini yeni koşullara uyarlama becerisi görebilenler başarıya ulaşabilirler. Yetenekli, enerjik, coşkulu ve üretken oluşumuzun farkındayız. Bu tespitler doğrultusunda İsmail Yıldırım İlkokulu olarak geleceğimizin ve ülkemizin teminatı olan çocuklarımıza nitelikli bir eğitim ve öğretim hizmeti sunmak hedefimizdir. Verdiğimiz ve vereceğimiz kaliteli eğitim- öğretimin bireyin, dolayısıyla toplumun ihtiyaç ve gereksinimlerine cevap verebilecek seviyede tutulması bizi farklı kılacaktır. Bunu sağlamak ise kurumumuzda çalışan kadronun en büyük çabasıdır. Okulumuz nitelikli kadrosuyla, yapılan eğitim ve öğretim çalışmalarının kalitesiyle, mezun ettiği öğrencilerinin bir üst okullarda başarılarının devam ettirmesiyle, bu okullara da ayrıca değer katmasıyla, hak ettiği yerde kendini göstermektedir, göstermeye de devam edecektir. Benim öğretmenlerden istediğim şeyler, İsmail Yıldırım İlkokulunda çaresizlikten ağlayan çocukların olmaması, kalbine dokunulmadık çocuğun kalmamasıdır. Her şeyden önce bunları tutuyoruz” diye konuştu.

 

Rıza Ercihan Kimdir?

Okul Müdürü Rıza Ercihan Rize ili Fındıklı ilçesinde doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Fındıklı’da almıştır. Yüksek Öğrenimini Rize Eğitim Enstitüsünde tamamlamıştır. Daha sonra ise Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği’ni bitirmiştir. 1980 yılında öğretmenlik mesleğine başlamış ve sırasıyla Balıkesir ve Siirt illerinde öğretmenlik ve idarecilik yapmıştır. 1987 yılından itibaren Of İlçesinde değişik okullarda müdür yardımcısı ve müdür olarak görev yapmıştır. Kasım 2011 tarihinde ise Of İsmail Yıldırım İlkokulu Müdürlüğü görevine atanmış ve halen devam etmektedir.

 

Öğretmen Kadrosu

Rıza Ercihan (Okul Müdürü), Murat Harbutoğlu (Müdür Yardımcısı), Nurcan Aktaş (Rehber Öğretmen), Kevser Muhsir (Rehber Öğretmen), Yusuf Alkan (Özel Eğitim Sınıfı), Burhanettin Çakır (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi), Zeynep Köseoğlu İbik (Okul Öncesi), Derya Yıldız (Okul Öncesi), Sonay Bodur (Okul Öncesi), Kemal Tiryaki, Semra Gül, Zeynep Alkan, Gülay Emer, Halil Çangar, Zeynep Şentürk, Mine Emrecik, Yeşim Korkmaz, Mehmet Vural, Onur Emer, Ümran Çakır, Ayşegül Turan, Ayşe Zırıh, Hülya Seven Işın, Fatih Ofluoğlu, Mustafa Akyıldız, Mustafa Vural, Ömer Avcı, Tuğba Kabal Artan, Ayhan Yıldız, Öznur Baştan, Zinnet Kınalıoğlu, Hayriye K.İbrahimoğlu, Eşref Şirin (Sınıf Öğretmenleri), Ayşe Aytaş, Gülhanım Daşdemir, Rizkullah Şener (Hizmetliler), Enver Karaca (Güvenlik).

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24