İŞKUR’un İstihdam Fuarı 7-8 Mayıs’ta Trabzon’da

İşkur Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin, 7 ve 8 Mayıs tarihlerinde Trabzon KTÜ’de gerçekleştirilecek olan 7. Trabzon İstihdam Fuarı için 2 bin 653 işçi talebi aldıklarını açıkladı.

İŞKUR’un İstihdam Fuarı 7-8 Mayıs’ta Trabzon’da

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin Trabzon’da gerçekleştirilecek olan 7. Trabzon İstihdam Fuarı hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

15 BİN ZİYARETÇİ KATILMIŞTI
Fuarın İş arayan ve işverenleri buluşturacağını belirten Zengin: “Pazartesi günü saat 10’da KTÜ’de fuarımızın açılışını yapacağız. Geçen yıl yaptığımız fuarda 15.390 ziyaretçiyi ağırladık. Fuara 101 firma katıldı. Etkinlik sürecinde 11.300 iş, staj başvurusu alınmıştı. Fuar sonunda da 1.242 kişi fuardan işe yerleştirilmiş veya işbaşı eğitim programlarından faydalandığı belirlenmiştir. Bu da gösteriyor ki istihdam fuarları iş gücü arayan işletmelerin rağbet ettikleri yerler oluyor. Biz bu fuarlarla birlikte iş arayanlarla işverenleri buluşturuyoruz.

 

2 BİN 653 İŞÇİ TALEBİ VAR

Bu sene yapacağımız fuara yaklaşık 20 bin ziyaretçi bekliyoruz. İşverenlerimizden de çok fazla talep var. Firmalarımızdan yaklaşık 2 bin 653 işçi talebi oldu. Bu fuarda yaklaşık 10 bine yakın cv almayı planlıyoruz. Fuar sonrası da yıl boyu bu cv’ler değerlendirilecektir.

 

İŞ ARAYANLARI BEKLİYORUZ

İş arayanları fuarımıza bekliyoruz. Kendi işleriyle ilgili işverenlerimizle bir araya gelecekler. Ayrıca fuarın birinci gününde Microsoft Türkiye Eğitim Direktörü Dr. Anıl Çekiç, Teknoloji sektöründe istihdam ve girişimcilik konulu seminer verecektir. Fuarın ikinci gününde de Kişisel Gelişim Uzmanı Mümin Sekman, satış rekorları kıran kitabınada ismini veren “Her şey Seninle Başlar” konulu seminer verilecektir. Ayrıca fuarın ikinci günü Trabzonsporlu futbolcularımız imza günü yapacaklardır.

 

ÜCRETSİZ SERVİS OLACAK

Fuarımıza yoğun katılım bekliyoruz. Trabzon Barosu önünden de fuarımıza ücretsiz otobüsler kaldırılacaktır.” dedi.

 

Haber-Foto: Arif AZAK


Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24