İlçe Milli Eğitim'den İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi

Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimini tamamlayan çalışanlara sertifikaları verildi.

İlçe Milli Eğitim'den İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi

Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimini tamamlayan çalışanlara ve kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

 

6331 sayılı kanun ve bu kanuna dayanarak hazırlanan mevzuat çerçevesinde İş Sağlığı ve Güvenliği tüm kurumlarda, özel ve resmi iş yerlerinde uygulanmaya başlandı.

 

SADECE ÇALIŞANLARI KAPSAMIYOR

Kanun kapsamında her ne kadar iş yerlerinde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği için çalışmalar yapılsa da iş yerlerinde bulunan misafirler, ziyaretçiler ve öğrenciler gibi çalışan tanımının dışında kalanların da iş sağlığı ve güvenliği için de çalışmalar yapılıyor.

 

İş Güvenliği Uzmanı Kadir Hekimoğlu tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personellere iki günlük eğitim semineri verildi. Seminer sonunda Of İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda sertifika töreni düzenlendi.

 

ÜLKE GÜVENLİĞİ İÇİN DE ÖNEMLİ
Törende konuşan İSG Uzmanı Kadir Hekimoğlu; “İSG çalışmaları bizler için sadece çalışanların değil, Türk Milletinin tüm fertlerinin her ortamda sağlıklı, güvenlikli ve mutlu olmasını sağlama çalışmalarıdır. Bunu başardığımızda İş Sağlığı ve Güvenliği eşittir ülke sağlığı ve güvenliği haline gelecektir. Eğitim camiası olarak anaokullarından başlayarak sağlık ve güvenlik kültürünü eğitim sistemimizin tüm aşamalarına yaymak gayretindeyiz” dedi.

 

İLK 5 DAKİKA ÖNEMLİ

İş kazalarında veya herhangi bir kaza geçirdiğimizde ilk beş dakikanın önemini vurgulayan Hekimoğlu; “Olası bir kazada ilk yardım çok önemlidir. Bu ilk yardımda ise ilk 5 dakika çok önemli. 5 dakika içinde doğru müdahale edilirse hastanın kurtarılma olasılığı % 70 civarıdır” diye konuştu.


Programa katılanlar ilk yardım eğitimlerini de alırken program sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Of Ajans

Merve Sezgin

Site Editörü-Muhabir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24