Holoğlu; İş bulmak için değil iş kurmak için okuyun

Of’un yetiştirdiği önemli değerlerden olan Şair Cevdet Karal ve ve Romatem Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Köksal Holoğlu Of’ta düzenlenen seminerde öğrencilerle hayat hikayelerini ve tecrübelerini paylaştılar.

Holoğlu; İş bulmak için değil iş kurmak için okuyun

Of Kaymakamlığı ve Of Belediyesi tarafından ortaklaşa organize edilen “Örnek Kişilerle Kendini Anla Geleceğini Planla” projesi kapsamında Of’ta yetişmiş olan Şair Cevdet Karal ve Romatem Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Köksal Holoğlu Of’ta öğrencilerle buluştu.

 

Of Sahil Günbatımı Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde konuşan Dr. Holoğlu; “Hepinizin amacı iyi bir eğitim alıp güzel bir üniversiteden mezun olmak ve kolayca iş bulmaktır. Benim size öğüdüm iş bulmak için değil, iş kurmak için okuyun. Ülkemizin ihtiyacı devlet kapılarında iş arayan bir gençlik değil; üreten, girişimci bir gençliktir” ifadelerini kullandı.

 

Öğrencilere önemli mesajlar veren Dr. Holoğlu’nun konuşmasından bazı başlıklar şöyle;

 

Hiçbir zaman batmaktan, iflas etmekten korkmayın

İstanbul’a bakın hala büyük şirketlerin arakalarında bir Ermeni, Yahudi veya Rum’u görürsünüz. Ama biz Anadolu’nun sahipleri Türkler her zaman ticaret yapmaktan korktuk. Hiçbir zaman iflas etmekten, batmaktan, yok olmaktan korkmayın. Batın ama dürüst olun. Böylelikle battığınız yerden çok kolay çıkarsınız.

 

Siz fikir üretin ona yatırım yapacak iş adamı çok

Ben size iş bulmak için değil iş kurmak için tavsiyeler verdim. Bunun için paramız yok diyeceksiniz ama bu kapitali bulmak için sadece bir fikre ihtiyacımız var. Beynimiz silikon vadisidir. Siz projeyi geliştirin, bir fikir üretin ona yatırım yapacak iş adamı çok var ülkemizde. Bireysel başarılı olmanın yolu ise bir iş üretmektir. Çok basit fikirler üretin.

 

Zeki öğrenciler fikir üretsinler

Baba zoruyla doktor olan biri olarak bu salonda bulunan öğrencilere şu meslekleri tavsiye ediyorum. Geleceğin meslekleri; Bilgisayar, elektrik, mekatronik ve yazılım mühendisliğidir. Lütfen bu branşları tercih edin. Hiçbir ünlü doktor Amerikalı değildir.Oradaki doktorlar hep doğudan gelir. Oradaki en zeki insanlar bile sosyal ve siyasal bilgiler okur. Doktorluk statik bir meslektir. Okursun ve yaparsın. Zeki öğrenciler mühendis olsunlar ve fikir üretsinler.

 

Başarıda arkadaş çok önemlidir

Arkadaşınızı çok iyi seçin. Ben Cevdet ile arkadaş olmasaydım bugün burada oturamazdım. Etrafınızdaki arkadaşlarınızı çok iyi seçin.

 

Hedefimiz global bir marka olmaktı

Kendi hayatından da bahseden Holoğlu; “İstemediğiniz sürece başarılı olmanız çok zor. Rehabilitasyon konusunda Türkiye’de ne kadar geri olduğumuz için bu alana yöneldim. Ve bu alanda yenilikçi bir girişim yapmak gerektiğini kafama koydum. Arkadaşlarımla 2005’te Samsun’da ilk kliniğimizi açtık. Özellikle felç rehabilitasyonunu önemseyen bir klinik konsepti oluşturduk. Girişimcilik, yatırımcılık için büyük şehirlerde olmanıza gerek yok. Of’un Eskipazar’ında Çaleğinde de girişimde bulunabilirsiniz. İlk yurtdışı açılımımız Bakü’de yapıldı. Rehabilitasyon konusunda bugün dünyada referans gösterilen hastanelerden biriyiz. Bu girişim bize ait değil artık Türkiye’ye aittir” ifadelerinde bulundu.

 

Tercihler bütün hayatımızı belirler

Şair Cevdet Karal ; “Yaşamak bir şeyin yerine bir başka şeyin yapılmasından ibarettir. Ne eksik ne de fazla. Yaşamak ne yapacağına karar vermektir. Tercihlerimiz bütün hayatımızı belirler. Bir şey seçip ona göre yaşıyoruz ve hayatımız o yönde gelişiyor.

 

İnsanın özgür olması diline bağlı

Dil özgür ise insan da özgürdür diyen Karal; “ Dilin zengin olmasında şiir önemli bir yere sahiptir. Şiir dilini kullandığımız zaman artık biz ifade edilebilir olanın dışında kalmış bir alan olduğunu düşünmüyorum.  Özgürlük oradan geliyor. Size kesinlikle takip etmeniz gereken birkaç şair söyleyeceğim. Bunlar, Ülkü Tamer, İsmet Özel, Cahit Zarifoğlu, Cemal Süreyya,  Turgut Uyar, İlhan Berk ve Sezai Karakoç’tur” diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
aziz
aziz - 7 yıl Önce

İdris bey ve MEM PESONELİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLER
yılar sonra arkadaşlarımızı gördük hasbihal ettık....

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24