Hayrat Pınarca’da 11 hafız mezun oldu

Hayrat’ın Pınarca Mahallesi Kur’an Kursu’nda düzenlenen 28.dönem icazet merasiminde hafızlığını tamamlayan 11 hafız mezun oldu.

Hayrat Pınarca’da 11 hafız mezun oldu

Yetiştirdiği hafızlarla Hayrat’ın adını tüm Türkiye’ye duyuran Pınarca Mahallesi Kur’an Kursu’nda 28.dönem icazet merasimi düzenlendi.

 

Kurs Yöneticisi Ali Taşkın ve Kurs Öğreticileri Ferdi Demirtaş ve Eyüp Keskin tarafından eğitim verilen Zekeriya Kansız (Hayrat), Ahmet Ulaş Cesur (Hatay), Barış Polat (Erzurum), Şefik Emektar (Elazığ), Müslim Kurt (Hayrat), M.Emin Polat (Erzurum), Umut Ak (Van), Ömer Yakut (Erzurum), Ahmet Ataş (Gaziantep), Suat Barlas (Van) ve Y.Tayyip Kama (Hatay) olmak üzere 11 hafız, hafızlığını tamamlayarak mezun oldular.

 

Camii ve Kur’an Kursu avlusunda düzenlenen İcazet Merasimine Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Dairesi Başkanı Bünyamin Albayrak, İstanbul Fatih Müftüsü Vahap Kapıcıoğlu, Hayrat Müftüsü Mustafa Kayış, Trabzon Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Özdemir, Pınarca Sosyal Hizmetler Vakfı Başkanı Ömer Aksu, Pınarca Köyü Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İ.Hakkı Murutoğlu, hocalar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve vaazı nasihatlerin verildiği programda Hafızlığını tamamlayan öğrenciler kısa süreleri okudular. Pınarca Sosyal Hizmetler Vakfı Başkanı Ömer Aksu’nun teşekkür konuşmasının ardından Of Çarşıbaşı Camii İmam Hatibi İsmail Küçükakyüz Hocanın yaptığı dua ile program sona erdi.

 

Başkan Aksu yaptığı konuşmada; “Kursumuzda 28.dönem icazet merasimini düzenlemiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu güzel günde bileri kırmayarak İstanbul’dan kalkıp buraya gelen değerli hocalarımıza ve siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bu etkinlik sadece bir icazet merasimi değil. Bu merasim yılda bir kez köylülerimizin, komşularımızın, gençlerimizin ve yaşlılarımızın bir araya gelmesine vesile oluyor. İnşallah bu merasimlerimiz devam edecek. Bu öğrencilerimizi yetiştiren ve bize bu güzel günü yaşatan hocalarımızı da kutluyorum. Bu kursun ve bu hizmetlerin yürütülmesinde desteklerini esirgemeyen, katkılarıyla bizleri mutlu eden ve bu hizmetlerin devam etmesine vesile olan başta köylülerimiz, komşularımız olmak üzere derneklerimize ve işadamlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bayram Ali Tellioğlu
Bayram Ali Tellioğlu - 7 yıl Önce

ESSELAMUN ALEYKÜM.
Allah'ın dostları.
Allah sizlerden razı olsun.
Allah sizin köyünüze Kuran Kursu nasip etti ve sizlerde yaşatıyorsunuz.Ne mutlu sizlere.
Allah of'umuzun ve Hayratımızın bütün köylerine Kız ve erkek Kuran Kursu açılmasını ve yaşatılmasını nasip eylesin.
Of Havadis'ede teşekkürler bu haberleri bizlere ulaştırıyor.




SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24