Hastikozluların filmi “Hastikoz’da Bir Zamanlar” gala yapıyor

TDF Başkan Yardımcısı ve Medya Hastikoz sahibi Oflu Hemşerimiz Hüseyin Ayaz’ın ilk filmi “Hastikoz’da bir zamanlar” gala gecesiyle görücüye çıkıyor.

Hastikozluların filmi “Hastikoz’da Bir Zamanlar” gala yapıyor

Of’un Aşağı Kışlacık Mahallesi… Yani HASTİKOZ köyü… Of’un birbirinden değerli onlarca köyünden biri… Ancak bir değil birçok farkı var diğerlerinden.

 

Trabzon'da bu güne kadar kendi çapında büyük işlere ve ilklere imza atan Hastikoz, kendi filmini çekti ve vizyona girmeden galası (ilkgösterimi) ile görücüye çıkıyor.

 

"Hastikoz’da Bir Zamanlar" Filminin Yapım, Senaryo, yönetmenlik ve oyunculuk işlerinin Tamamına Yakını köyün kendi insanları tarafından yapıldı.

 

Çekimlerine 2015 Mart ayından başlanan, Hastikoz ve İstanbul'da devam edilen "Hastikoz’da bir zamanlar" filminin galası 06.03.2016 Pazar günü saat 17.00 da Üsküdar-Bağlarbaşı kültür merkezinde büyük bir heyecanla Trabzonluların beğenisine sunulacak.

 

Film ile ilgili bilgi veren yapımcı ve senarist Hüseyin Ayaz; “2004 yılında yayın hayatına başlayan Medyahastikoz Ajans, başta Hastikoz olmak üzere, İlçe ve çevre köylerinin tarihini, kültürünü yaşatmak amacıyla köyde ve gurbette yaşayan insanlarımızın yaşamlarını mercek altına aldı ve onların yaşam süreçlerinden acı, tatlı günlerini; gerek www.medyahastikoz.com, gerek Facebook veya SMS olarak, yaptığı yayınlarla ve doğrudan iletişimle Hastikozluları birbirlerinden haberdar etti.

 

Hastikoz'da aynı  mahallede 1970'li yıllarda yaşayan büyüklerimizin yaşam süreçleri içerisinde, kendi aralarında birbirleriyle yapmış oldukları şakaları, fıkra tadında sohbetlerini uzun zamandır kaleme alıyorduk.

 

Bunları senaryolaştırarak gelecek kuşaklarımızın geçmişlerinden haberleri, bilgileri olsun diye ve kültürümüzü geleceğe aktarma adına önemli bir rol üstlenerek, kısa metrajlı diyerek çıktığımız yolda konuyu buralara getirip filme çevirdik.

 

Ancak burada filmin can alıcı yönü şudur. Gerçekleri, gerçekten yansıtması adına rol alanların tamamı 1970'li yıllarda yaşayan büyüklerimizin çocukları, torunları olup babalarını, dedelerini canlandıracak olmasıdır.

 

"Hastikoz’da bir zamanlar" Filminde Hastikoz'un geçmişten günümüze tarihi, sosyal yaşantısı ve görsel görüntüleri yer alacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

Film Gösterim Programı:

Tarih                           : 6 Mart 2016 – pazar

Kokteyl                      : 17.00 

Hoş Geldin

Konuşması                  : 17.30 

Film                            : 17.40:  90 dakika

Ödül Töreni                : 19.00 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24